x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 325 de persoane decedate, descoperite pe listele electorale din judeţul Buzău la referendum

325 de persoane decedate, descoperite pe listele electorale din judeţul Buzău la referendum

de Mediafax    |    15 Aug 2012   •   07:13
325 de persoane decedate, descoperite pe listele electorale din judeţul Buzău la referendum

Peste 300 de persoane decedate, dar si oameni cu cartile de identitate expirate au fost descoperite pe listele electorale de la referendum din judetul Buzau.

Potrivit subprefectului judetului Buzau, Vasile Alecu, toate administratiile locale au facut raportari privind situatia din listele electorale permanente, dupa verificarea ceruta de Guvern.

In urma centralizarii datelor s-au descoperit nereguli in cazul a 1.300 de persoane, fiind vorba despre oameni decedati, cu acte de identitate expirate sau care nu au drept de vot.

Vasile Alecu a precizat ca 325 de persoane aflate pe listele electorale de la referendum sunt decedate.

"Pana astazi, la nivel de judet avem 1.333 de cazuri de persoane care si-au pierdut dreptul de a vota dupa datele raportate de comisiile locale. Dintre acestea, 325 se refera la prima pozitie din memorandum si anume persoane decedate care inca mai sunt trecute in listele electorale. Din cele 1.333 de cazuri, astazi am aflat ca exista 505 cazuri care se refera la acte de identitate expirate. Avem pana acum cazuri de acest fel in localitatile Vintila Voda, Puiesti, Berca, Smeeni si chiar Buzau, dar si in alte localitati. Oricum, suntem intr-o faza preliminara de strangere a datelor, la final vom vedea exact care este situatia si vom putea spune precis cum stau lucrurile", a declarat subprefectul de Buzau, Vasile Alecu.

×