x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 42% dintre români nu ar da bani pentru izolarea termică a blocului decât dacă ar fi forţaţi de vecini

42% dintre români nu ar da bani pentru izolarea termică a blocului decât dacă ar fi forţaţi de vecini

de Dan Radu    |    07 Dec 2011   •   13:56
42% dintre români nu ar da bani pentru izolarea termică a blocului decât dacă ar fi forţaţi de vecini

Aproape jumatate dintre romanii care locuiesc la bloc nu ar da bani pentru izolarea termica a imobilului decat daca ar fi fortati de vecinii lor, se arata intr-un studiu realizat de Reveal Marketing Research pentru CaleaEuropeana.ro.

Pretul prea mare a fost indicat drept cauza de 42% dintre cei chestionati, care au spus ca ar contribui cu bani la izolarea termica a blocului doar daca li s-ar impune acest lucru de catre asociatia de proprietari. Referindu-se tot la dimensiunea investitiei, 45% au declarat ca ar prefera sa dea acesti bani pe o centrala de apartament.

Potrivit studiului, 52% dintre orasenii din Romania locuiesc in apartamente care nu sunt izolate termic. Procentul celor care si-au izolat apartamentele a scazut in ultimii trei ani. Astfel, potrivit studiului, daca peste 15 la suta si-au izolat termic apartamentele acum mai mult de 3 ani, in perioada 2008-2010, media anuala depaseste cu putin zece procente.

La nivel declarativ, insa, 83% dintre respondenti sunt de parere ca izolatiile termice sunt o investitie ce merita realizata, iar 68% spun ca ar avea intentia de a apela la ele, daca ar avea banii necesari.

34% dintre respondenti nu vor sa investeasca in izolare pentru ca sunt de parere ca economiile la caldura nu sunt semnificative, iar 45% dintre ei spun ca acestea sunt dezirabile, dar nu neaparat necesare.

35% dintre persoanele chestionate spun ca nu merita sa cheltuiasca bani izolandu-si singuri termic apartamentele, deoarece blocul in care locuiesc se afla oricum pe lista celor ce vor fi reabilitate termic pe banii primariei.

Studiul a fost realizat telefonic, in luna octombrie 2011, pe un esantion reprezentativ la nivel national pentru mediul urban de 800 de persoane cu varsta peste 18 ani. Marja de eroare calculata este de ± 3,46%.

×