x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 52 de milioane de euro pentru apa Bucureştiului

52 de milioane de euro pentru apa Bucureştiului

de Iulia Barbu    |    21 Iul 2011   •   21:00

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a anuntat ieri in cadrul unei conferinte de presa care este stadiul lucrarilor de extindere a retelei pu­blice de apa si canalizare in Bu­cu­resti.

Pana in acest moment, au intrat in santier 353 de strazi, din care au fost finalizate 293, 42 de strazi se gasesc in executie, iar alte 72 as­teap­ta autorizatiile necesare. Se lucreaza astfel in cartierele: Progresul, Aparatorii Patriei, Ion Creanga, Andronache, Vatra Noua, Chitila, Straulesti, Giulesti Sarbi, Ansamblul Baneasa, dar si in Cartierul Bucuresti – Magurele.

Nordul Bucurestiului ramane in continuare zona cu cele mai mari probleme, avand un numar de 680 de strazi care nu au acces la alte utilitati in afara de curent electric. De altfel, multe dintre strazile care nu au apa sau canal sunt practic din pamant. 'Cand am preluat manda­tul mi-am spus ca asa ceva e imposibil. Mi-am pus in cap sa rezolv aceas­ta problema. Scopul meu este ca bucurestenii sa traiasca in orasul lor, nu doar sa locuiasca. In acest moment vorbim despre un procent de 3,5% din strazile Bucurestiului care nu au apa si canal. La un calcul amanuntit avem un numar de 1.000 de strazi. Pana in 2012, tot ce pot sa sper este ca vom ramane cu foarte putine strazi pe care sa nu existe apa si canalizare. Efortul financiar este unul mare, vorbim despre o suma de 46-52 de milioane de euro. O parte din proiecte sunt finantate si cu bani de la Banca Mondiala', a precizat Oprescu.

×
Subiecte în articol: observator