x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 57 de canditaţi pe un loc, pentru o funcţie la stat

57 de canditaţi pe un loc, pentru o funcţie la stat

20 Mai 2010   •   00:00

Postul de inspector debutant la Direcţia de Patrimoniu a Primăriei Bistriţa a atras, la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei, 62 de candidaţi, însă, dintre aceştia, unul şi-a retras dosarul, iar patru au fost respinşi fiindcă nu îndeplinesc toate condiţiile cerute.

Conform conditiilor de participare candidatii trebuie sa  aiba studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalent în specializările: juridice, tehnice sau administraţie publică si vechime în specialitatea studiilor absolvite de minim un an.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a declarat, azi, că un număr de 57 de candidaţi cu studii superioare tehnice, economice, de administraţie publică sau juridice au rămas în cursă şi vor susţine, în 25 mai, concursul propriu-zis.

"Vom merge într-o şcoală sau într-un amfiteatru, pentru ca toată lumea să aibă loc şi concursul să se desfăşoare în condiţii adecvate şi să nu dăm prilejul să apară suspiciuni privind corectitudinea", a declarat Ovidiu Creţu.

Potrivit paginii de internet a Primăriei Bistriţa, bibliografia cuprinde opt texte de lege, ordonanţe de urgenţă sau Hotărâri de Guvern. Printre acestea se numără Legea 544/2001 a liberului acces la informaţii de interes public, dar şi Codul de conduită al funcţionarilor publici.

Candidaţii sunt invitaţi în ziua programată pentru proba scrisă la sediul Primăriei Bistriţa din Piaţa Centrală, la ora 11.00, de unde vor fi direcţionaţi spre locul unde se va desfăşura concursul.

În Primăria Bistriţa lucrează 1.092 de persoane, cu tot cu cei peste 500 de asistenţi ai persoanelor cu handicap, însă în organigramă sunt 1.220 de posturi.

În această perioadă, Primăria organizează concurs pentru unsprezece posturi vacante, din care opt de şefi şi trei de funcţionari.

×
Subiecte în articol: observator