x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 57 de urmăriţi naţional şi 99 de dispăruţi găsiţi de poliţişti într-o săptămână. Vezi câţi urmăriţi internaţional au fost prinşi în 2011

57 de urmăriţi naţional şi 99 de dispăruţi găsiţi de poliţişti într-o săptămână. Vezi câţi urmăriţi internaţional au fost prinşi în 2011

01 Sep 2011   •   07:46

Upadate

In primele 6 luni ale acestui an, politistii romani au schimbat informatii in 59.000 de cazuri cu omologii lor din statele membre UE. 18.000 de schimburi de informatii vizau persoane urmarite, dintre care o treime urmariti international. In urma acestor parteneriate, au fost prinsi 6.000 de urmariti, dintre care 1.100 de urmariti international. Cele mai multe schimburi de informatii s-au consemnat in relatia cu Franta, Germania, Austria, Italia si Ungaria (Dan Carbunaru).

Stirea initiala

Politisti de investigatii criminale au depistat, in ultima saptamana, 57 de urmariti la nivel national, dintre care 47 aveau mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea, iar unul mandat european de arestare.

Politistii au gasit si 99 de disparuti dintre care 53 de minori, informeaza Politia romana, citata de Mediafax.

Printre urmaritii depistati pe teritoriul Romaniei sunt un tanar de 28 de ani, din orasul Agnuta, judetul Sibiu, urmarit din 24 august care se sustragea arestarii preventive pentru omor, un altul de 35 de ani, din comuna Tunari, judetul Ilfov, urmarit din 19 iulie pentru ca se sustragea executarii unei pedepse de 8 ani inchisoare pentru talharie si un botosanean de 36 de ani, urmarit din 6 decembrie 2010, care se sustragea arestarii preventive pentru trafic de persoane.

Printre minori sunt un copil in varsta de 10 ani, din municipiul Focsani, judetul Vrancea, disparut de la domiciliu in 23 august si gasit in 24 august, o fetita de 11 ani din comuna Berghin, judetul Alba, disparuta in 20 august si gasita trei zile mai tarziu, precum si un baiat de 10 ani din orasul Recas, judetul Timis. Minorii depistati au fost incredintati familiilor sau internati in centre pentru minori si nu au fost victime ale vreunei infractiuni.

In urma colaborarii cu autoritatile altor state, prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Biroul National Interpol, au fost localizate si arestate pe teritoriul altor state, 17 persoane urmarite de autoritatile romane.

×