x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 600 de militari din Focşani vor pleca în Afganistan

600 de militari din Focşani vor pleca în Afganistan

de Mediafax    |    13 Ian 2012   •   12:10
600 de militari din Focşani vor pleca în Afganistan

Peste 600 de militari de la Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" Focsani vor pleca in Afganistan, ei participand, vineri, la un ceremonial la care a fost prezent si ministrul Apararii, Gabriel Oprea, care i-a asigurat ca vor beneficia de sprijinul ministerului.

Ceremonialul militar a inceput cu citirea ordinului de plecare in misiune, urmata de o slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti condus de Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Epifanie Norocel.

Arhiepiscopul le-a urat militarilor sa se intoarca sanatosi din aceasta misiune si sa aiba un comportament demn si brav.

"Am venit azi (n.r. - vineri) aici ca sa va binecuvantam, dragi ostasi, si sa ne rugam pentru dumneavoastra ca mergand in aceasta misiune grea, departe de tara, Dumnezeu sa va ocroteasca", a spus Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Epifanie Norocel.

Prezent la ceremonial, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, le-a multumit militarilor pentru modul in care s-au pregatit pentru plecarea in Afganistan.

El i-a asigurat pe militari ca vor beneficia de sprijinul sau si al institutiei pe care o conduce.

"Am incredere ca veti trece peste toate obstacolele pe care le veti intampina intr-un mediu atat de ostil cum este teatrul de operatii din Afganistan. Cei care au fost deja acolo au stabilit standarde foarte ridicate si au atras admiratia partenerilor internationali. Ca militari romani aveti o carte de vizita impresionanta si veti merge cu fruntea sus stiind ca veniti dintr-o institutie de elita in care romanii si strainii au incredere. Datorita dumneavoastra Drapelul National este respectat in teatrele de operatii, iar militarul roman a devenit un simbol al profesionalismului", a afirmat Gabriel Oprea.

Peste 600 de militari de la Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" Focsani vor pleca, incepand de sambata, in Afganistat pentru a asigura securitatea infrastructurii si a populatiei din provincia Zabul.

×