x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 769 de persoane, asistate medical în prima lună de la operaționalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral

769 de persoane, asistate medical în prima lună de la operaționalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral

04 Aug 2020   •   11:45
769 de persoane, asistate medical în prima lună de la operaționalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral

769 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical în prima lună de la operaționalizare punctelor de prim ajutor pe litoral, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

„Peste 300 de pompieri sunt la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanţă fără evenimente care să le pună viaţa în pericol. Tehnica specifică de intervenţie (ambarcaţiuni, ambulanţe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, şenilate) a susţinut misiunile orientate spre siguranţa celor care au ales să-şi petreacă timpul liber pe litoral", se arată în comunicatul IGSU.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în stațiunea Eforie Nord, unde au fost asistate medical 118 persoane. În Costinești, numărul de persoane asistate se ridică la 103, în Jupiter au fost asistate 63 de persoane, în Mamaia 49 de persoane, în Vama Veche 43 de persoane, iar în Corbu 13 persoane.

Echipajele de pe ambulanţele SMURD care deservesc cele opt puncte de prim ajutor (în staţiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Jupiter şi Vama Veche) au asistat medical 388 de persoane, dintre care 313 au necesitat transportul la spital.

×
Subiecte în articol: litoral puncte de prim ajutor