x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cine a intrat în zona roșie

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cine a intrat în zona roșie

23 Dec 2021   •   21:06
A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cine a intrat în zona roșie
Sursa foto: Hepta

Lista cu clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a fost actualizată joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Malta și Aruba au fost trecute în zona roșie.

Potrivit deciziei CNSU, în zona roșie au intrat Malta și Aruba, iar în zona galbenă au fost incluse Federația Rusă, Serbia și Ucraina, după scăderea incidenței, și Canada, Bermuda, Puerto Rico, Sint Maarten, Curaçao și Insulele Turks și Caicos, ca umare a creșterii incidenței.

De asemenea, în zona verde au intrat Republica Moldova, Azerbaijdan, Belize, Singapore, Polinezia Franceză și Insulele Saint Vincent și Grenadine.

CNSU a mai decis modificarea hotărârii pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, valabile în perioada 10 decembrie 2021-8 ianuarie 2022.

Astfel sunt exceptați de la măsura carantinei:

-personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigație interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, cu condiția asigurării de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internațional şi a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locația unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri.
-conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă (care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană).
-conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală (care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană).

(sursa: Mediafax)

×