x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A fost furat bustul din bronz al istoricului Ioan Rusu Şirianu, de pe Aleea Personalităţilor din Arad

A fost furat bustul din bronz al istoricului Ioan Rusu Şirianu, de pe Aleea Personalităţilor din Arad

de Agerpres    |    23 Ian 2014   •   17:43
A fost furat bustul din bronz al istoricului Ioan Rusu Şirianu, de pe Aleea Personalităţilor din Arad

Bustul din bronz reprezentându-l pe fostu istoric şi politician Ion Rusu Şirianu a dispărut de pe soclul aflat pe Aleea Personalităţilor, din imediata apropiere a Palatului Cultural al municipiului Arad.

Dispariţia a fost constatată joi dimineaţa, o sesizare fiind adresată Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad din partea Primăriei Arad.

"În cursul zilei de joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a primit o sesizare din partea Primăriei Municipiului Arad, prin care era anunţată dispariţia bustului din bronz a lui Ioan Rusu Şirianu, de pe Aleea Personalităţilor. Un echipaj din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-a deplasat la faţa locului, unde au fost efectuate cercetări amănunţite", a declarat joi, comisarul Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Potrivit sursei citate, cercetările în acest caz continuă, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările în care bustul a fost sustras şi a se depista persoanele care au săvârşit această faptă, pentru a putea fi trase la răspundere.

La rândul său, Corina Drăghici, purtător de cuvând al Primăriei Municipiului Arad a precizat că bustul în cauză era realizat din bronz masiv şi cântărea peste 30 kg. A fost realizat în anul 1939 şi este catalogat drept monument istoric. Face parte din patrimoniul municipiului Arad, fiind evaluat la 280.000 lei (cca. 60.000 de euro. n.red.)

"Aflat la capătul Aleii Personalităţilor, aproape de Faleza Mureş, monumentul era situat în afara unghiului în care putea fi văzut de camerele de supraveghere. Din acest motiv există suspiciunea că furtul a fost săvârşit cu premeditare, probabil de către hoţi care intenţionează să îl valorifice prin intermediul vreunui centru de colectare al materialelor refolosibile", a adăugat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad. 

×