x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A fost semnat contractul de finanțare a metroului spre Otopeni

A fost semnat contractul de finanțare a metroului spre Otopeni

04 Noi 2020   •   16:55
A fost semnat contractul de finanțare a metroului spre Otopeni

Contractul de finanțare pentru legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, care va avea un traseu de 14,2 kilometri şi va cuprinde 12 stații, a fost semnat, anunță Metrorex.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Metrorex au semnat contractul de finanțare „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1Mai – Otopeni), conform Metrorex.

Va fi asigurată legătura reţelei de metrou a municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni. Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii.

Obiectivul contractului de finanțare îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea proiectului, în confomitate cu legislația europeană și națională aplicabile acestuia.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 6.333.594.004,58 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 2.776.820.282. Finanțarea nerambursabilă este de 2.360.297.239,70 lei, fiind acordată din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare, valoare echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Perioada de implementare a proiectului se termină în 15 noiembrie 2026.

Obiectivele specifice ce vor fi atinse sunt facilitarea legăturii dintre municipiul Bucureşti și Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni, dar şi extinderea reţelei existente de metrou prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 14,2 km şi un număr de 12 staţii și îmbunătăţirea confortului călătorilor şi a eficacităţii traficului prin asigurarea unui sistem de transport ce eficientizează durata de deplasare pe coridorul deservit.

 

×
Subiecte în articol: metru otapeni