x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A furat pistolul din dotare în spirit de glumă

A furat pistolul din dotare în spirit de glumă

de Mara Raducanu    |    10 Sep 2009   •   00:00

Angajaţii Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Olt au sesizat miercuri dimineaţă dispariţia unui pistol din cadrul unităţii. După îndelungi căutări, s-a descoperit că făptaşul era chiar cel care se ocupa cu evidenţa armamentului din dotare. După ce a negat vehement ­ ba chiar şi-a ajutat "sârguincios" colegii să caute arma - agentul-şef PA a recunoscut că a luat pistolul pentru că a vrut să facă "o glumă bună". Însă una care l-a costat jobul şi pentru care acum este cercetat.



Agentul-şef PA, cel ce se ocupa cu evidenţa armamentului din dotarea Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Olt, s-a gândit miercuri dimineaţa că nu ar strica să-şi fure singur... pistolul.  

ÎN LOC SĂ NE APERE, NE OMOARĂ!
Dis-de-dimineaţă omul nostru a venit conştiincios  la muncă. După 15-16 ani de vechime în cadrul poliţiei, număratul armelor şi socoteala acestora ţi se pare cu siguranţă o nimica toată. Aşa că, din prea multă monotonie s-a gândit probabil că nu ar strica să anime puţin atmosfera. Şi, după ce s-a pus pe treabă şi a numărat pistoalele, a luat unul, l-a învelit într-un prosop şi l-a băgat în buzunar. La scurt timp, colegii au descoperit lipsa armei şi şi-au anunţat imediat superiorii. "După ce şi-a terminat treaba, A.P. a ieşit pentru vreo zece minute până la maşină. Atunci am văzut noi că lipseşte un pistol şi ne-am cam alarmat. Nu ne-a dat de bănuit nici o clipă. Ba chiar a căutat cot la cot cu noi", ne-au declarat surse din interiorul Poliţiei de Frontieră Olt. După ce s-a învârtit pe lângă colegi, "alarmat" şi el de ceea ce se întâmplase, agentul-şef A.P. a ieşit din nou din unitate. La poarta unităţii, acesta a fost văzut de ofiţerul de la pază cum s-a aplecat şi a aruncat ceva sub o maşină, mai exact pistolul învelit într-un prosop. După ce a fost descoperit, A.P. a mărturisit că "a făcut totul aşa în spirit de glumă,  fără nici o intenţie". Însă aceleaşi surse au declarat pentru ziarul nostru că bărbatul avea foarte multe datorii la bănci, fiind suspectat şi de relaţii cu cămătarii.

CINE ÎI VERIFICĂ?

P.A. este momentan cercetat, însă întreaga poveste (de altfel, nu singura de acest gen) ridică un mare semn de întrebare: cum sunt testaţi aceşti oameni când sunt primiţi în sistem?  Sau, cine se ocupă de evaluările la care ar trebui să fie supuşi în mod periodic pentru a vedea dacă sunt sau nu apţi să lucreze într-un astfel de mediu. În acest caz, direct cu armele. Deşi P.A. a declarat că a sustras pistolul deoarece voia să facă o simplă glumă, probabil dacă nu ar fi fost descoperit, finalitatea acţiunii sale ar fi fost cu totul şi cu totul alta.  


 
 

×
Subiecte în articol: observator