x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A început şedinţa din Senat în care se votează cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul Oprea

A început şedinţa din Senat în care se votează cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul Oprea

03 Feb 2016   •   11:01
A început şedinţa din Senat în care se votează cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul Oprea

Şedinţa plenului Senatului în care se dezbate şi votează cererea DNA privind încuviinţarea urmăririi penale în cazul fostului vicepremier şi ministru de Interne, senatorul Gabriel Oprea, a început.

Acesta a sosit la Senat cu aproximativ jumătate de oră înainte de şedinţa de plen.

Senatorii jurişti au avizat favorabil marţi cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul senatorului Gabriel Oprea, cu nouă voturi 'pentru', o abţinere şi un vot 'împotrivă'.

El le-a cerut colegilor parlamentari să voteze cererea de urmărire penală transmisă de DNA, pe motiv că nu ar trebui prelungită perioada necesară stabilirii adevărului.

Fostul ministru Gabriel Oprea a transmis în acest sens o scrisoare preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintelui Comisiei juridice, Cătălin Boboc.

Oprea afirmă că se consideră nevinovat şi spune că nu a beneficiat de nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Conform DNA, una dintre infracţiunile de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere.

Cea de a doua infracţiune de abuz în serviciu are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: senat senatul romaniei gabriel oprea dna