x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit fostul ministru Șerban Valeca, guvernator al României la Agenția pentru Energie Atomică

A murit fostul ministru Șerban Valeca, guvernator al României la Agenția pentru Energie Atomică

15 Mai 2022   •   13:22
A murit fostul ministru Șerban Valeca, guvernator al României la Agenția pentru Energie Atomică

Fostul ministru al Cercetării și Inovației, Șerban Valeca, a murit la vârsta de 66 de ani. El a fost unul dintre cei mai mari specialilști în industria nucleară și a fost guvernator al României la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA).

Nuclearelectrica a transmis, duminică, faptul că industria nucleară a pierdut un om extraordinar, un specialist, un om care și-a dedicat viața dezvoltării industriei nucleare în România, profesionistul care a contribuit esențial la poziționarea României în topul industriei nucleare la nivel global.

„Șerban Valeca a fost doctor în științe industriale și profesor universitar, Guvernator al României la Agenția Internațională pentru Energie Atomică de la Viena, Președinte al Consiliului Științific al Institutului de Cercetări Nucleare ICN Pitești și fost Ministru al Cercetării și Inovației. 40 de ani de experiență în industria nucleară, experiență care a venit din pasiune, din dorința de a pune România pe harta internațională a energeticii nucleare, din voința extraordinară de a dezvolta, de a construi, de a crește oameni. Domnul Șerban Valeca a fost Director General pentru coordonarea programului nuclear național Unitatea 2 CNE Cernavodă, omul și expertul direct implicat în punerea în funcțiune a celei de-a 2 unități nucleare din România. Generațiile de nucleariști ale CNE Cernavodă îi mulțumesc și continuă zi de zi să-i confirme și să-i întărească expertiza și pasiunea”, au transmis reprezentanții Nuclearelectrica.

Valeca a fost profesor, autor al multor publicații de specialitate, rapoarte de cercetare și deținea brevete de invenții.

Șerban Valeca a fost și președinte al PSD Argeș. El a murit, duminică, la vârsta de 66 de ani, potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook de PSD Argeș.

„Am aflat toți cu profundă surprindere și tristețe că Șerban Valeca, fost președinte al PSD Argeș, s-a stins din viață în această dimineață. Știm că toată viața și-a dedicat-o educației, științei și cunoașterii, indiferent că a activat ca profesor, senator sau ministru. Este o pierdere imensă pentru noi toți, dar nimic nu se compară cu durerea familiei alături de care suntem în aceste momente extrem de dificile. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!”, este mesajul postat de echipa PSD Argeș.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Şerban Valeca