x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A scăpat viu dintr-un accident de avion, apoi a câştigat la loto

A scăpat viu dintr-un accident de avion, apoi a câştigat la loto

12 Aug 2016   •   09:18
A scăpat viu dintr-un accident de avion, apoi a câştigat la loto
Sursa foto: Martynas Vidzbelis/Getty Images/iStockphoto

Indianul Mohammad Basheer Abdul Khadar se poate considera cel mai norocos om în viaţă. Pe 3 august, bărbatul de 62 de ani ateriza forţat în Dubai, venind din vacanţa petrecută în ţara natală. Avionul a luat foc pe pistă. Khadar a supravieţuit accidentului nevătămat. Khadar, care trăieşte în Emiratele Arabe Unite, apucase să-şi cumpere şi un bilet la loterie, înainte să plece în vacanţă. Biletul s-a dovedit a fi câştigător, transformându-l acum în milionar.

Khadar era unul dintre cei 300 de pasageri aflaţi la bordul avionului EK521, care a aterizat forţat pe pista aeroportului din Dubai, pe 3 august. Aeronava, care se întorcea din India, a avut probleme cu trenul de aterizare, fiind nevoită să aterizeze forţat. La frecarea de pistă, aeronava a fost cuprinsă de flăcări. Atât Khadar, cât şi restul pasagerilor au scăpat cu viaţă, deşi flăcările au afectat avionul destul de serios. Mohammad Basheer Abdul Khadar s-a stabilit în Dubai în urmă cu 37 de ani. În ultimii 17 ani, înainte să plece în concediul anual în ţara natală, acesta a căpătat obiceiul de a cumpăra câte un bilet la loterie, organizat de Duty Free-ul din Dubai. După ce şi-a revenit din şocul accidentului, Khadar a aflat că biletul său, cu numerele 0845, era câştigător. Premiul – un milion de dolari. “Muncesc în Dubai de 37 de ani şi am simţit mereu că aceasta este ţara mea. Am dus o viaţă simplă, iar acum a venit vremea să mă pensionez. Simt că Dumnezeu mi-a dat o a doua viaţă, când am supravieţuit accidentului de avion şi m-a binecuvântat cu bani pentru a putea face bine şi altora", a declarat Khadar, care şi-a primit cecul marţi. Descriind supravieţuirea sa din accidentul aviatic drept un miracol, Khadar crede acum că a fost ales special de Dumnezeu. “Văd în supravieţuirea mea un dar de la Dumnezeu. Sigur a avut un scop pentru mine", spune indianul. Khadar intenţionează acum să se întoarcă în India, în statul Kerala în care a copilărit. “Am fost binecuvântat să câştig la loterie şi abia aştept să duc vestea aceasta familiei mele din Kerala. Bineînţeles că vreau să ajut şi copiii din Kerala, care o duc foarte rău şi au nevoie de bani şi medicamente", spune indianul. "Nu voi da bani la organizaţii de caritate şi nici nu voi începe o afacere. Vreau să îi ajut personal pe cei care au într-adevăr nevoie de ajutor. Am fost şi eu sărac şi ştiu cât este de greu".  Mohammad Basheer Abdul Khadar, care lucra la o reprezentanţă auto, câştiga în Dubai echivalentul  a 2.000 de euro pe lună.

Indianul s-a considerat până în prezent un bărbat ghinionist, în special când vine vorba de bani. Fiul său, care are 21 de ani, a rămas paralizat la vârsta de 13 zile, în urma unui accident, întreţinerea acestuia fiind foarte costisitoare pentru Khadar

Mohammad Basheer Abdul Khadar se gândeşte să cumpere o fermă, în India, unde să angajeze oameni nevoiaşi

×