x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ACCIDENT DE MUNCĂ/Tragedie la Oradea

ACCIDENT DE MUNCĂ/Tragedie la Oradea

de Teodora Ivan    |    13 Feb 2009   •   00:00
ACCIDENT DE MUNCĂ/Tragedie la Oradea

Un bărbat de circa 40 de ani, tatăl unui copil, a murit, iar alte trei persoane au fost rănite, din care două se află în stare cri­tică la Spitalul Judeţean din Oradea, după ce planşeul unui viitor centru comercial s-a prăbuşit peste ei.



Ieri la amiază, în jurul orei 13:40, ferestrele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor şi ale Trezoreriei Oradea au început să vibreze, iar personalul a intrat în panică. Nu mică le-a fost însă mirarea să constate că, peste drum, la construcţia unui viitor centru comercial tocmai se prăbuşise planşeul. Într-un timp relativ scurt la faţa locului au sosit numeroase echipaje de urgenţă - ale Poliţiei, ISU, ale Jandarmilor -, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai Inspectoratului de Muncă şi au demarat investigaţiile pentru a stabili cauzele producerii evenimentului.

Din primele cercetări rezultă că incidentul a avut loc subit, în momentul în care muncitorii care lucrau la ridicarea construcţiei turnau o şapă deasupra scării rulante de la un etaj superior. Sub greutatea şapei, plafonul a cedat şi s-a prăbuşit peste oamenii aflaţi dedesubt. Un bărbat de circa 40 de ani, tatăl unui copil, a murit pe loc, iar alte trei persoane au fost rănite, din care două se află în stare critică la Spitalul Judeţean din Oradea. Al treilea accidentat prezintă răni mai uşoare. Începută în urmă cu doi ani, construcţia propriu-zisă ar fi trebuit să fie deja terminată anul trecut, însă darea în folosinţă a fost amânată până în acest an. Probabil că, din cauza tragediei de ieri, termenul de inaugurare va fi din nou reanalizat de investitori.

×
Subiecte în articol: observator