x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident în Vrancea: Un microbuz cu opt persoane s-a răsturnat după ce a fost acroşat de o maşină de teren

Accident în Vrancea: Un microbuz cu opt persoane s-a răsturnat după ce a fost acroşat de o maşină de teren

01 Aug 2013   •   17:56
Accident în Vrancea: Un microbuz cu opt persoane s-a răsturnat după ce a fost acroşat de o maşină de teren
Sursa foto: INTACT IMAGES/Cornel Putan

Un microbuz în care se aflau opt persoane - şapte pasageri şi şoferul - s-a răsturnat, joi după-amiază, pe DN 2 E85, în dreptul localităţii vrâncene Pufeşti, după ce a fost acroşat de un autoturism de teren, înmatriculat în Bulgaria, al cărui şofer a tras stânga de volan încercând să evite un câine, informează mediafax.ro.

Pasagerii au fost scoşi pe geam din maşina răsturnată, trei dintre ei ajungând la spital.

Un bărbat care locuieşte în zonă şi care i-a ajutat pe răniţi a declarat că, dacă şoferul nu ar fi fost inspirat să tragă de volan, la Pufeşti s-ar fi produs o adevărată tragedie.

"Am ajutat cu ce am putut. Oamenii au fost scoşi pe geam şi i-am adus aici la mine. Erau foarte speriaţi. Este normal să te sperii când maşina se răstoarnă şi toate alea îţi vin în cap. Dacă şoferul microbuzului nu era inspirat să tragă de volan, aici se producea o adevărată tragedie", a declarat un localnic.

Cei doi şoferi au ajuns la sediul Poliţiei municipiului Adjud pentru a fi audiaţi, totodată, poliţiştii stând de vorbă şi cu pasagerii microbuzului.

"La sosirea la faţa locului am constatat că în accident au fost implicate două autovehicule, respectiv un microbuz şi un autoturism de teren. Din primele verificări a rezultat că şoferul autoturismului de teren ar fi vrut să evite un câine care a venit din partea dreaptă, a virat stânga, moment în care a pătruns pe contrasens, unde a acroşat microbuzul, care s-a răsturnat. În microbuz se aflau şase adulţi, un copil şi şoferul. Trei dintre pasageri au ajuns la spital. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor producerii accidentului", a spus inspectorul Auraş Blidaru, de la Poliţia municipiului Adjud.

La faţa locului au ajuns şi reprezentanţii ISCTR care vor face verificări cu privire la legalitatea transportului. 

×
Subiecte în articol: microbuz accident microbuz