x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salvare ca-n filme. Un tânăr jandarm a scos patru tineri dintr-o mașină grav avariată. „Fața si mâinile îi erau acoperite de sânge și nu putea reacționa la niciun impuls”

Salvare ca-n filme. Un tânăr jandarm a scos patru tineri dintr-o mașină grav avariată. „Fața si mâinile îi erau acoperite de sânge și nu putea reacționa la niciun impuls”

de Razvan Voiculescu    |    07 Dec 2022   •   13:46
Salvare ca-n filme. Un tânăr jandarm a scos patru tineri dintr-o mașină grav avariată. „Fața si mâinile îi erau acoperite de sânge și nu putea reacționa la niciun impuls”

Un tânăr jandarm din Constanța aflat în timpul liber a scos patru tineri dintr-o mașină grav avariată din care ieșea fum. Florin Cotîrlă a intervenit în salvarea fetei care avea puls, însă era inconștientă. „Fața si mâinile îi erau acoperite de sânge și nu putea reacționa la niciun impuls.”

"Doresc ca prin această simplă hârtie să aduc mulțumiri colegului dumneavoastră, Florin Cotîrlă, cel care a salvat viața fiicei mele."

„Florin se îndrepta spre casă. Tocmai ieșise din serviciu. Era aproape ora 20.00. Pe partea stângă a drumului a văzut la un moment dat o mașină grav avariată din care ieșea fum. A oprit imediat și a mers să vadă despre ce este vorba. Dinspre mașină se auzeau strigăte de ajutor.

Patru tineri - 3 băieți și o fată - erau prinși între fiarele mașinii. A deconectat bornele bateriei de la mașină, pentru că era un pericol iminent ca aceasta să ia foc.

Florin a verificat apoi starea victimelor, timp în care a sunat și la 112 și a solicitat un echipaj medical. Cei trei băieți erau conștienți, dar se aflau în stare de șoc. A reușit să îi scoată pe rând din autoturism. Fata, însă, o tânără de 17 ani, nu dădea semne de cooperare. Avea puls, însă era inconștientă. Fața si mâinile îi erau acoperite de sânge și nu putea reacționa la niciun impuls. Și-a dat seama că era vorba despre o situație gravă.

Cursurile de prim-ajutor pe care le-a urmat, dar și sfaturile fratelui său, care este medic, l-au ajutat pe Florin să ia deciziile corecte în ce privește intervenția în cazul fetei. La îndrumarea asistentei de pe echipajul medical, Florin a reușit să îi pună fetei gulerul și să o scoată, astfel, din mașină, conducându-o spre ambulanță.

La scurt timp de la această întâmplare, la sediul Jandarmeriei Constanța, unitatea unde Florin își desfășoară serviciul, s-a primit o scrisoare de mulțumire pentru modul în care colegul nostru a intervenit, salvând viața celor 4 tineri. Scrisoare era un gest de recunoștință din partea mamei fetei căreia Florin i-a acordat nu doar primul ajutor, ci o șansă la viață.

Florin Cotîrlă lucrează în Jandarmerie de doar 3 luni. Este subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și are gradul de sergent major”, este scris în postarea Jandarmeriei Române.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursă foto: Facebook Jandarmeria Română

 

×
Subiecte în articol: Florin Cotîrlă accident jandarm