x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie în Pantelimon! Imagini cu cei doi copii, care se plimbau pe trotinete, înainte de accidentul oribil

Tragedie în Pantelimon! Imagini cu cei doi copii, care se plimbau pe trotinete, înainte de accidentul oribil

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2024   •   13:45
Tragedie în Pantelimon! Imagini cu cei doi copii, care se plimbau pe trotinete, înainte de accidentul oribil
Sursa foto: Captura video

Antena 3 CNN a prezentat noi imagini de la accidentul tragic din parcul Pantelimon, unde un copil și-a pierdut viața, iar altul a rămas fără un picior. Camerele de supraveghere din zonă au surprins ultimele momente ale celor doi frați, care se plimbau pe trotinete în parcarea exterioară a parcului, cu câteva secunde înainte de impactul fatal.

Imaginile arată că șoferul mașinii, care a fost ulterior arestat preventiv, circula cu viteză excesivă. Mama copiilor a fost văzută alergând disperată spre locul accidentului imediat după coliziune. Băiețelul, în vârstă de 9 ani, a murit din cauza rănilor grave, iar sora lui a fost transportată de urgență la spital cu un picior zdrobit.

Există controverse cu privire la identitatea șoferului în momentul accidentului. Surse din anchetă susțin că un minor de 17 ani ar fi cerut prietenului său de 19 ani să îi permită să conducă și că el ar fi fost la volan în momentul impactului. Rudele copiilor neagă această versiune, afirmând că băiatul de 19 ani era la volan și au depus o înregistrare la poliție în sprijinul acestei afirmații.

După accident, cei doi tineri au fugit de la locul tragediei, fiind surprinși de camerele de supraveghere cum se fac nevăzuți prin parc.

Fetița, care a fost grav rănită, este internată în Secția ATI, dar medicii au anunțat că aceasta a fost detubată și este conștientă și stabilă. Trupul fratelui său a fost ridicat de la INML și depus la capelă, urmând să fie înmormântat în zilele următoare. „Totul mergea perfect în familia noastră, copiii erau superbi, făceau carte, sport, erau educați și cuminți. Într-o clipă, cerul s-a prăbușit deasupra noastră," a declarat bunicul copiilor la Antena 3 CNN.

Precizările Poliției:

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, privind accidentul produs în seara de 28 iulie, în București, din care rezultă că „la volanul mașinii s-ar fi aflat tânărul de 19 ani, cel care deține permis de conducere și nu minorul”, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Brigada Rutieră a comunicat transparent toate informațiile de interes public cu privire la acest caz, încă din seara producerii tragicului eveniment.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au dispus reținerea conducătorului auto, de 17 ani, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, a fost identificat pasagerul aflat în autovehiculul implicat în accidentul rutier, un tânăr, în vârstă de 19 ani, acesta fiind reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice.

Ulterior, instanța de judecată a emis, pe numele tânărului de 17 ani, un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, iar, față de tânărul în vârstă de 19 ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, de către unitatea de parchet.

Astfel, toate măsurile procesuale au fost dispuse ca urmare a administrării probatoriului, sub supravegherea procurorului de caz, cu respectarea strictă a cadrului legal.

În final, vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că vom comunica public toate datele privind evoluția cazului, în măsura în care acestea pot fi transmise fără afectarea anchetei.

×
Subiecte în articol: parcul pantelimon accident