x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident - Patapievici, rasturnat cu masina

Accident - Patapievici, rasturnat cu masina

de Lucian Dobrater    |    13 Iun 2005   •   00:00
Accident - Patapievici, rasturnat cu masina

Presedintele Institutului Cultural Roman, criticul literar Horia Roman Patapievici, a fost ranit usor, sambata dimineata, intr-un accident rutier produs in judetul Alba.

Potrivit IPJ Alba, in jurul orei 8:30 Patapievici a adormit la volanul autoturismului Renault Megane 2, a trecut pret de cateva clipe pe banda opusa, dupa care a incercat sa se redreseze brusc, insa masina a parasit carosabilul si s-a rasturnat de cateva ori. Conform sursei citate, autoturismul a fost distrus in mare parte. Scriitorul, care circula singur de la Bucuresti spre Timisoara, nu purta centura de siguranta si nici airbag-urile masinii nu s-au deschis.

DIAGNOSTIC. "Pacientul este in stare buna, stabila. Are fracturi costale si lovituri usoare la torace", a declarat sambata purtatoarea de cuvant a spitalului, Geraldina Galdean. Seful Sectiei de Chirurgie 2 din cadrul spitalului, profesorul universitar doctor Dan Sabau, a declarat ca Patapievici are cateva fracturi si o contuzie la umar. "In rest, este plin de tonus." a spus Dan Sabau.

Vicepresedintele ICR, Mircea Mihaies, a declarat ca accidentul nu a fost atat de grav si ca Patapievici are doar doua coaste fisurate. "Accidentul s-a petrecut in jurul orei 8:00, din cauza oboselii. El fiind foarte obosit, a inchis ochii o secunda si a intrat usor pe contrasens. Din fata venea un TIR si, ca sa il evite, a intrat brusc pe directia normala de mers si s-a rostogolit", a adaugat Mihaies.

×
Subiecte în articol: observator