x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acrobații și demonstrații live la BIAS 2022

Acrobații și demonstrații live la BIAS 2022

04 Sep 2022   •   09:35
Acrobații și demonstrații live la BIAS 2022
Sursa foto: Victor Stroe

Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2022) are loc astăzi pe Aeroportul Băneasa din Capitală, după ce ieri desfășurarea lui s-a amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Astăzi se defășoară în Capitală cel mai așteptat show aviatic din țară. Cei mai buni piloți din aviația civilă și militară din România, dar și din alte state membre NATO, vor încânta spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită.

Programul începe la ora 10.00, cu primele zboruri ale celor de la Forțele Aeriene Române. Accesul publicului a fost permis de la primele ore ale dimineții. Oamenii vin în primul rând la expoziția statică, iar apoi la spectacolul aerian, care prezintă zeci de avioane și elicoptere militare, civile, de acrobații. În premieră, există și o zonă de gaming și de social media gaming.

La eveniment participă peste 100 de aeronave şi aproximativ 150 de piloţi și parașutiști civili şi militari. Forțele Aeriene Române vor aduce aeronave puternice, printre care și F-16 Fighting Falcon. În cadrul evenimentului vor mai zbura elicoptere ale Ministerului de Interne, o aeronavă Boeing a Tarom şi piloţi ai Aeroclubului Român. De asemenea, de la Băneasa vor decola avioanele forţelor armate slovene şi italiene.

În cadrul evenimentului a fost organizată și o expoziției la sol. În trei hangare și în aer liber sunt expuse numeroase aeronave din România, Ungaria, Germania, Slovacia, Slovenia, Canada și Statele Unite ale Americii. La finalul eveninemntului, va avea loc un concert.

Inițial, show-ul aerian trebuia să se desfășoare sâmbătă, însă a fost amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Totuși, sâmbătă au avut loc antrenamentele piloților la care au fost primiți și spectatori.

×
Subiecte în articol: acrobatii