x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Activitatea spitalelor din România ar putea intra in colaps

Activitatea spitalelor din România ar putea intra in colaps

06 Aug 2016   •   15:25
Activitatea spitalelor din România ar putea intra in colaps

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti ''constată cu îngrijorare'' că activitatea spitalelor riscă să fie blocată, ca urmare a nerezolvării problemei gărzilor, şi susţine că actualele reglementări în relaţia doctorilor cu angajatorii (spitalele) sunt imprecis formulate, încălcând principii fundamentale ale dreptului muncii şi legislaţia în vigoare.

"Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) consideră că autorităţile trebuie să identifice urgent soluţii pentru ieşirea din această criză care pune în pericol pacienţii. De aceea, solicităm Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Ministerului de Finanţe să trateze această problemă cu maximă responsabilitate, astfel încât să permită medicilor exercitarea profesiei în condiţiile legii. Actualele reglementări în relaţia medicilor cu angajatorii (spitalele) sunt imprecis formulate, încălcând principii fundamentale ale dreptului muncii şi legislaţia în vigoare", se arată într-un comunicat CMMB remis sâmbătă AGERPRES.

CMMB adaugă că angajaţii din Sănătate nu şi-au exercitat dreptul la grevă, "conştienţi de importanţa socială a actului medical", iar acest lucru a făcut ca "acest corp profesional să fie permanent discriminat în raport cu angajatorii".

"Cerem autorităţilor să nu mai profite de faptul că medicii îşi respectă angajamentul faţă de pacienţi şi să tergiverseze găsirea unor soluţii juste la problema gărzilor suplimentare. CMMB, ca reprezentant profesional al medicilor din Bucureşti în relaţia cu autorităţile, consideră că situaţia semnalată trebuie să capete o rezolvare de urgenţă", conchide sursa citată.

×