x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Activitatea unui centru de dializă din Capitală, suspendată: 9 teste pentru COVID-19 sunt pozitive

Activitatea unui centru de dializă din Capitală, suspendată: 9 teste pentru COVID-19 sunt pozitive

25 Mar 2020   •   12:02
Activitatea unui centru de dializă din Capitală, suspendată: 9 teste pentru COVID-19 sunt pozitive

Direcția de Sănătate Publică București face o anchetă epidemiologică la un centru privat de dializă din Capitală, după ce 9 persoane au avut test pozitiv pentru COVID-19. Au fost prelevate 40 de probe, iar activitatea Centrului de dializă - spitalizare de zi a fost suspendată.

Direcția de Sănătate Publică București a început, miercuri, o anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat, după ce, marți după-amiază, la unul din punctele de lucru au fost confirmate pozitiv la COVID 19 un număr de 9 persoane.

„În punctul de lucru au fost prelevate un număr de 40 de probe. Pentru 20 de probe au fost primite rezultatele, 9 au fost confirmate pozitiv, restul de până la 40 de probe urmează să fie lucrate în centrele acreditate în perioada următoare”, au transmis, miercuri, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

DSPM București a verificat și modul de funcționare și acreditare al celor 6 puncte de lucru ale centrului.

Inspectorii sanitari au hotărât suspendarea activității Centrului de dializă - spitalizare de zi până la remedierea deficiențelor constatate.

Inspectorii au constatat că unitatea nu respectă structura funcțională autorizată referitoare la numărul de paturi, nu au fost instituite măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19, nu este asigurată o distanță minimă corespunzătoare în spațiul de așteptare/recepție pentru pacienți, iar personalul nu poartă echipament complet.

De asemenea, la centru nu se respectă procedurile și protocoalele de lucru privind curățenia și dezinfecția, trajul pacienților se face în recepție/așteptare și nu a fost efectuată dezinfecția terminală după ce s-a știut de primul pacient confirmat.

Unitatea a fost amendată de inspectorii sanitari cu 30.000 lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus ancheta dializa