Site-ul Lumea Justiţiei a publicat declaraţia pe care un fost procuror-şef din Parchetul General, Angela Nicolae, a dat-o în faţa judecătorilor Înaltei Curţi pe 6 octombrie 2014. "La discuţiile cu diverşi demnitari străini, în mod invariabil, Kövesi făcea referire la anumiţi inculpaţi, cum ar fi Năstase, Voiculescu sau Gabriela Ghiţă, arătând că sunt vinovaţi. Procurorul General se pronunţa deja pe vinovăţie... DNA a prezentat că eu aş fi “marea protectoare a mafiei cărnii'... Dosarul evazioniştilor se afla la Dâmboviţa, eu neavând legătură cu el", a spus fostul procuror Angela Nicolae magistraţilor Înaltei Curţi. Fosta şefă a Biroului de Relaţii Internaţionale din PÎCCJ, Angela Nicolae, a explicat în faţa magistraţilor că dosarul său este fabricat de DNA la comanda procurorului şef Laura Codruţa Kövesi. Ea a reluat şi o parte a dezvăluirilor pe care le-a făcut prin scrisorile transmise Lumeajustitiei.ro despre dosarul ALRO. În acelaşi timp, Angela Nicolae a arătat în faţa instanţei presiunile care au fost făcute la adresa sa, direct sau prin Daniel Nicolae, unul dintre cei doi fii ai săi grav bolnavi, dependenţi de alcool şi de droguri.
Înainte de a demonta punctual rechizitoriul întocmit de fosta procuroare DNA Mariana Alexandru, prezentate de Lumeajustitiei.ro imediat după terminarea şedintei de judecată, fosta şefă din PÎCCJ a acuzat DNA că a scurs în presă stenograme din dosarul său şi că a acreditat cu rea credinţă ideea că este "marea protectoare a mafiei cărnii", implicată într-o reţea de evazionişti care ar fi prejudiciat statul român cu zeci de milioane de euro. Angela Nicolae a explicat că nu are absolut nicio legătură cu "dosarul mafiei cărnii", cauză aflată în prezent pe rolul Tribunalului Dâmboviţa. Angela Nicolae a făcut noi dezvăluiri despre Laura Codruţa Kövesi din perioada în care aceasta era procuror general al României. În discţtiile pe care le purta cu diverşi demnitari străini, Kövesi se pronunţa asupra vinovăţiei lui Adrian Năstase, Dan Voiculescu sau Gabriela Ghiţă, fost procuror general adjunct, chiar dacă nu se terminase urmărirea penală sau cauzele erau în curs de judecată.
"Nu recunosc niciuna dintre infracţiunile reţinute în sarcina mea. Constat ca dosarul de fata e unul fabricat de DNA din dispozitia procurorului sef Laura Codruta Kovesi. Motivaţia pe care o dau acestor susţineri, şi pentru care îmi asum întreaga responsabilitate, este aceea că eu am lucrat împreună pe perioada celor două mandate cât aceasta a fost procuror general al României, în calitatea mea de procuror şef al Direcţiei Relaţii Internaţionale din Parchetul General. În această calitate, una dintre atribuţiile mele de serviciu a fost şi aceea de a însoţi procurorul general al României la mai multe întâlniri internaţionale pe care acesta le avea în afara ţării, precum şi la întâlnirile pe care le avea în ţară cu partenerii străini. În calitatea mea de procuror şef al Direcţiei Relaţii Internaţionale din Parchetul General timp de 18 ani, aveam o bază solidă de informaţii şi de date, precum şi numeroase contacte la nivel european şi internaţional, pornind de la şefi de state, premieri, demnitari ai Comisiei Europene şi ai Consiliului Europei, cunoscând absolut toţi procurorii generali din Uniunea Europeană şi cea mai mare parte a celor de la nivel internaţional. Aveam în subordinea mea şi biroul de asistenţă judiciară internaţională şi am avut posibilitatea să cunosc mai multe dosare cu caracter de extraneitate având ca inculpaţi persoane cu nume sonore. La aceste discuţii purtate de procurorul general al României cu diverşi demnitari şi parteneri străini, am avut posibilitatea să cunosc coloratură politică a acestuia, pentru că, deşi temele discuţiilor erau altele, totdeauna, în mod invariabil, Kövesi făcea referire la anumiţi inculpaţi, cum ar fi fostul premier Năstase, profesorul Voiculescu sau procuror general adjunct Gabriela Ghiţă, arătând că ei sunt vinovaţi de anumite infracţiuni. Deşi nu se terminase urmărirea penală la unii, iar la alţii, judecata, procurorul general se pronunţa deja pe vinovăţie".
"O altă presiune foarte mare care s-a exercitat asupra mea a fost aceea a ofiţerului judiciar Morari din DNA care, după ce am fost audiată la sediul DNA, a făcut afirmaţia ca toţi inculpaţii din dosarele procuroarei Mariana Alexandru, în prezent pensionată, probabil de frica consecinţelor abuzurilor săvârşite, sunt condamnaţi, iar dosarele ei sunt 'beton'. Mai arăt că s-au făcut presiuni asupra mea, indirect, prin fiul meu Daniel Nicolae, la Penitenciarul Rahova. În celula în care se afla fiul meu, o persoană arestată, instigatoare, i-a determinat pe ceilalţi arestaţi, inclusiv pe fiul meu, despre care ştia că are un tratament sever, să cumpere cartuşe de ţigări Kent de la magazinul penitenciarului pentru a le da unui supraveghetor care, în anumite momente din noapte, închidea camerele video pentru ca astfel băuturile alcoolice să ajungă în celula inculpatului Daniel Nicolae".
Presiunile lui Kövesi în dosarul ALRO
"Laurei Codruţa Kövesi îi era teamă de mine, pentru că am fost martor la mai multe discuţii ce aveau loc în biroul ei, datorită numărului mare de intrări pe care le aveam în biroul ei, zilnic de cel puţin cinci ori. Am auzit unele afirmaţii care se făceau cu anumite dosare - de pildă, ALRO, când o certa pe Angela Ciurea, fostul procuror şef adjunct al DIICOT, care avea în lucru acest dosar şi i se reproşa că ceruse nişte interceptări fără încuviinţarea sa, fără să o anunţe, după cum am înţeles eu, despre persoane care ajungeau la nivelul familiei prezidenţiale. Întâlnindu-mă la un interval de timp cu Angela Ciurea, aceasta mi-a zis că procurorul general al României i-a spus să iasă dacă nu e în stare să gestioneze acest dosar şi m-a rugat, plângând, să o ajut. Mi-a spus că dacă i se va întampla ceva să spun tuturor despre vinovaţi, menţionând numele Kövesi şi Codruţ Olaru, care făceau presiuni permanent asupra ei în acest dosar.”
Citește pe Antena3.ro