x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adjunctul IGSU merge la Azomureș după explozia de la Combinat

Adjunctul IGSU merge la Azomureș după explozia de la Combinat

07 Iul 2021   •   08:23
Adjunctul IGSU merge la Azomureș după explozia de la Combinat

O echipă de experți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) condusă de adjunctul inspectorului general pleacă, miercuri, la Târgu Mureș, după explozia de la Combinatul chimic Azomureș.

Potrivit IGSU, echipa condusă de adjunctul inspectorului general va evalua toate aspectelor legate de prevenirea unor astfel de situații de urgență.

O explozie urmată de un incendiu cu flacără deschisă și degajări de fum a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la stația de amoniac 3, din cadrul Combinatului chimic Azomureș.

Un bărbat a suferit o fractură la nivelul mâinii și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu Mureș.

Potrivit IGSU, pompierii militari din Mureș au acționat rapid și au lichidat incendiul care se manifesta local, la nivelul aparaturii din proximitate și la capetele de țeavă.

Un echipaj CBRN a făcut măsurători specifice pentru a vedea dacă sunt substanțe periculoase.

Pentru protejarea populației din zona limitrofă a operatorului economic a fost transmis un mesaj RO-ALERT, fiind precizat faptul că evenimentul nu prezintă pericol pentru cetățeni.

„Coloana de sinteză de la instalația de amoniac unde a izbucnit incendiul a fost depresurizată, incendiul a fost lichidat, iar în aceste momente, preventiv, zona este supravegheată în continuare de echipajele de intervenție. De asemenea, până la acest moment, nu au fost depistate substanțe periculoase în atmosferă”, potrivit IGSU.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: azomureş