x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adopţii: Alt protocol

Adopţii: Alt protocol

de Ionela Gavriliu    |    18 Iul 2009   •   00:00

Alessandra Mussolini, preşedinta Comisiei Bicamerale pentru Potecţia Copilului în Parlamentul Italian, a vizitat România pentru a face lobby reluării adopţiilor internaţionale.



"Trebuie să existe o lege mai elastică privind repatrierea copiilor români din Italia. Odată ajunşi în ţara noastră, trebuie să-i tratăm ca pe ai noştri. Dacă unui astfel de copil îi e bine la o familie italiană, e cazul să fie adoptat", a subliniat deputata. Aceasta a precizat că protocolul de repatriere a minorilor români neînsoţiţi trebuie modificat. Secretarul de stat la ANPDC, Ileana Savu, a completat că urmează modificări în cele două legi din domeniul protecţiei copilului şi adopţiilor.

"Se poate spune că vor reîncepe adopţiile internaţionale. Trebuie să evităm situaţiile de copii la tarabă, cum se făcea în alţi ani", a adăugat aceasta. Conform ANPDC, în Italia sunt în jur de 2.000 de copii români neînsoţiţi, iar de la semnarea acordului de repatriere, în 2008, doar 11 copii au revenit în ţară, alte 85 de dosare fiind în discuţie.

×
Subiecte în articol: observator