x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Năstase: "Răspunsul îl ştiţi cu toţii"

Adrian Năstase: "Răspunsul îl ştiţi cu toţii"

20 Ian 2009   •   00:00
 Adrian Năstase: "Răspunsul îl ştiţi cu toţii"

Dosarul de astazi este raspunsul lui Basescu la inlocuirea lui Oprea si reprezinta un nou test pe care il face Basescu cu PSD.



Situatia este foarte clara: s-a decis trimiterea mea in judecata intr-un dosar aberant (dosarul campaniei electorale din 2004) in care mi se reproseaza fapte pentru care nu exista nici dovezi, nici responsabilitati legale imputabile mie. Este dosarul despre cheltuielile de campanie din 2004, care a fost legat de numele meu pentru ca eram presedinte de partid la acea data si contracandidatul lui Traian Basescu. Au avut la dispozitie patru ani, controlul total asupra parchetului, sprijin politic. Nu s-au blocat in avize parlamentare, nu s-au blocat in chichite juridice. Ar fi putut sa clarifice acest dosar de mult timp, daca ar fi vrut. Au preferat sa trimita abia acum dosarul in instanta, eludand legea, pretinzand ca intre orele 6-8 dimineata eram presedinte de partid si nu prim-ministru - ca sa nu ceara avizul de la Parlament. Smecherii de doi lei!

De ce abia acum? Raspunsul este clar si il stiti cu totii. Este anul campaniei prezidentiale. Este anul in care e nevoie de o noua tema care sa acopere agenda publica. Este momentul in care se pune problema renumirii sefului DNA. Este, din nou, momentul in care trebuie sa ne reafirmam  identitatea, ca partid, si autonomia , chiar la guvernare fiind, fata de Traian Basescu. Este momentul in care am vorbit ferm despre  prioritatile noastre ca partid si ca reprezentanti a milioane de romani.

Detaliile cazului sunt usor de aflat pentru cei interesati. Ele nu au cum sa ma incrimineze, fiindca nu e nimic de incriminat. In plus, nu presedintele de partid se ocupa de contabilitatea cheltuielilor la alegeri. Curtea de conturi a aratat ca nu au fost probleme. La inceput, au vrut sa arate ca banii de la Trofeul calitatii ar fi mers la cladirea din Zambaccian. Apoi si-au dat seama ca nu tine. La momentul respectiv, constructia era terminata! Asa ca au dus “mortul” in Sarindar!

Daca ar fi avut ceva impotriva mea, va dati seama ca nu ar fi asteptat pana acum. Asa ca va recomand sa interpretati in aceasta cheie acest gest de “curtoazie” pe care procurorii prezidentiali il fac la adresa superiorilor lor. Alta nu exista. Pacat ca sunt ( suntem) din nou nevoiti sa ne pierdem vremea cu astfel de diversiuni. Criza politica si economica in care a bagat Basescu tara are nevoie de diversiuni, in fiecare zi, pentru acoperire.

Este mai aproape de adevar cel care nu crede nimic decat cel care crede in ceva neadevarat. N-am spus-o eu, ci Thomas Jefferson. Nu se compara, insa, un” biet” parinte fondator al Americii, inspirator al unui sistem politic stralucit si reper esential al democratiei, cu intelepciunea procurorilor lui Basescu…

articol preluat de pe blogul lui Adrian Năstase Ministru - Prim-ministru - Blogger



PS  Puteti compara, astazi, nobletea atitudinii presedintelui Obama fata de contracandidatul sau la prezidentiale cu atitudinea razbunatoare timp de patru ani a lui Basescu. Sper ca romanii sa voteze cu mai multa atentie in noiembrie. Altfel, chiar vor pleca multi in Congo.

×
Subiecte în articol: observator