x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Ursu: "Asistăm la războiul decisiv între băsiştii şi antibăsiştii din PDL care, probabil, va duce la distrugerea completă a Partidului Democrat Liberal"

Adrian Ursu: "Asistăm la războiul decisiv între băsiştii şi antibăsiştii din PDL care, probabil, va duce la distrugerea completă a Partidului Democrat Liberal"

06 Feb 2012   •   14:53
Adrian Ursu:  "Asistăm la războiul decisiv între băsiştii şi antibăsiştii din PDL care, probabil, va duce la distrugerea completă a Partidului Democrat Liberal"

Jurnalistul Adrian Ursu considera ca demisia guvernului Boc "a fost probabil ultima etapa din planul de decompresie a presiunii publice pe care il pregatise la un moment dat Traian Basescu, in speranta ca fiecare dintre aceste etape va fi cea de ajuns. Intoarcerea lui Raed Arafat, eliminarea lui Baconschi, cedarile in privinta legii sanatatii au fost gandite probabil in speranta ca, dandu-le tot timpul impresia celor din strada ca au castigat ceea ce cereau, ii va putea linisti. S-a dovedit ca, dimpotriva, din victorie in victorie, atat protestatarii din strada, cat si cei care urmareau de acasa ceea ce se intampla in plan politic au capatat incredere si curaj, considerand ca mai e putin pana la victoria finala, inlaturarea lui Traian Basescu de la Palatul Cotroceni. Ca urmare, ceea ce am vazut astazi mi se pare parte din acest plan care insa va genera foarte multe complicatii. In interiorul PDL aceasta miscare nu a fost agreata si ea va duce la o ruptura majora in doua tabere care, probabil, in aceasta seara se vor confrunta inainte de a ajunge la Palatul Cotroceni, in timpul discutiilor de acolo si probabil si dupa, pentru ca exista doua curente, in clipa de fata: cei care socotesc ca PDL a pierdut prea mult stand la guvernare si o retragere din prim planul executivului i-ar face bine pentru a mai recastiga inainte de alegeri ceva credibilitate si o alta care e convinsa ca trebuie sa ramana pana in ultima secunda, pentru a obtine beneficiile directe pe care le aduce guvernarea, contracte, bani, ele putandu-se ulterior transpune in voturi. Cred ca asistam in clipa de fata la Razboiul decisiv intre basistii si antibasistii din PDL, ceea ce probabil va duce si la distrugerea completa a Partidului Democrat Liberal. In viitoarele alegeri va intra probabil sfasiat intern, dupa ce a fost practic spulberat de felul in care a administrat politic tara". (A.N.)

×
Subiecte în articol: demisie boc