x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeronava militară cu trupurile celor doi români ucişi în Algeria a ajuns în ţară

Aeronava militară cu trupurile celor doi români ucişi în Algeria a ajuns în ţară

22 Ian 2013   •   09:04
Aeronava militară cu trupurile celor doi români ucişi în Algeria a ajuns în ţară
Sursa foto: antena3.ro

Aeronava C-27 J Spartan a Ministerului Apărării Naționale cu trupurile neînsufleţite ale celor doi români decedaţi în Algeria, în atentatul terorist de la In Amenas, a ajuns în ţară, în această dimineaţă.

Aeronava Flotilei 90 Transport Aerian a aterizat pe Baza 90 Otopeni la ora 7:00. Oficiali din Ministerul Apărării Naţionale au declarat că la Baza 90 Transport Aerian a avut loc un serviciu religios la care au participat, alături de familiile celor doi, ministrul Afacerilor Externe Titus Corlăţean, şeful Statului Major General Ştefan Dănilă şi ambasadorul Algeriei la Bucureşti, Habib Chawky Hamraoui.

Aeronava Flotilei 90 Transport Aerian de tip C-27 J Spartan a decolat, luni, la ora 14:35, de pe Aeroportul Otopeni, spre Algeria, după obţinerea tuturor aprobărilor de survol, pentru repatrierea celor doi români care şi-au pierdut viaţa ca urmare a atacului terorist de la In Amenas.

Zborul a durat aproximativ 16 ore.

Decesul primului român a fost anunţat sâmbătă de către premierul Victor Ponta, care preciza că ceilalţi patru români au fost salvaţi. Duminică MAE a informat că încă un român, care reuşise să părăsească zona In Amenas, şi-a pierdut viaţa în spital în urma rănilor suferite.

Ministerul Afacerilor Externe şi-a exprimat 'profunda dezamăgire' pentru modul în care a fost informat de către autorităţile algeriene în legătură cu situaţia celui de-al cincilea român aflat în zona atacată de o grupare islamistă, decedat în spital.

'Din informaţiile deţinute de către autorităţile române rezultă că decesul a intervenit în spital ca urmare a rănilor grave suferite. MAE îşi exprimă profunda dezamăgire pentru faptul că autorităţile algeriene nu ne-au informat corect, complet şi la timp în legătură cu situaţia reală a cetăţeanului român', a afirmat secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, într-o conferinţă de presă.

Ambasadorul Algeriei la Bucureşti, Habib Chawky Hamraoui, a afirmat, în schimb, luni că autorităţile algeriene le-au transmis foarte clar autorităţilor de la Bucureşti informaţii cu privire la cei cinci români implicaţi în atacul terorist de la In Amenas.

×