x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroportul Băneasa se închide între orele 00:00 şi 07:00

Aeroportul Băneasa se închide între orele 00:00 şi 07:00

de Elena Stan    |    20 Oct 2009   •   00:00

Locuitorii de pe lângă aeroportul Băneasa nu vor mai fi deranjaţi noaptea de zgomotul infernal al aeronavelor care aterizau sau decolau de pe Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu.



"Aeronavele cu greutatea la decolare de peste 50 de tone nu vor mai zbura de duminică, 25 octombrie, în intervalul orar 00:00 şi 07:00, pe Aeroportul Băneasa, din cauza nivelului ridicat de zgomot. Băneasa este un aeroport de oraş faţă de Aeroportul Otopeni şi noaptea zgomotul de la aeronavele care au greutatea la decolare de peste 50 de tone deranjează. Pe timpul nopţii nu vor ateriza şi decola aeronavele de tipul Boeing 737, Airbus 318,319,320, 3U şi MD 80, dar alte avioane de mici dimensiuni vor avea acces", a declarat directorul general al aeroportului, George Mihalcea.

Directorul general al aeroportului a subliniat faptul că au fost realizate teste de zgomot de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii şi Economia Construcţiilor (INCERC), instituţie specializată în domeniu, care a măsurat şi a constatat că aceste aeronave depăşesc cu mult nivelul de zgomot.

SCHIMBĂRI DE PLAN
Compania low-cost Wizz Air a anunţat că reprogramează între 25 octombrie şi 16 decembrie o parte din zborurile din Bucureşti din cauza restricţiei de noapte introduse pe Aeroportul Băneasa. Conform reprezentanţilor companiei, perioada Crăciunului va fi, de asemenea, revizuită în curând. Pasagerii vor fi contactaţi prin intermediul call-center-ului şi informaţi cu privire la modificări. De asemenea, toate companiile aeriene care operează pe aeroportul Băneasa cu aeronave cu greutatea la decolare mai mare de 50 de tone vor fi nevoite să îşi reprogrameze zborurile pe timpul nopţii.

×