x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroportul Braşov se votează azi

Aeroportul Braşov se votează azi

de Libiu Mateescu    |    05 Mai 2009   •   00:00

Coaliţia PSD - PD-L e pe cale de a fi spulberată de pasiunile născute de Legea Aeroportului Braşov-Ghimbav, blocată în ultimă instanţă de dezertarea deputaţilor PD-L de la şedinţa parlamentară de acum două săptămâni.



Situaţi pe poziţii ireconciliabile, pesediştii, peneliştii şi udemeriştii au făcut front comun împotriva deputaţilor PD-L, care au încălcat Regulamentul Camerei Deputaţilor, prin preşedintele Roberta Anastase, într-o tentativă disperată de a bloca transformarea OUG 41/2007 (prin care se transferau 200 de hectare de teren de la Institutul Cartofului Braşov) în lege.

De altfel, deputaţii pesedişti au cerut în şedinţă demisia Robertei Anastase, şefa Camerei Deputaţilor. Jurnalul Naţional a dezvăluit în exclusivitate interesele imobiliare de zeci de milioane de euro ale clientelei democrat-liberale, care vizează cele 254 de hectare de teren ale institutului amintit, destinate, potrivit aceloraşi interese, construirii unor cartiere rezidenţiale.

Unul din principalii miniştri ai Guvernului Boc, Constantin Niţă, de la IMM-uri, îşi acuză partenerii de guvernare de interese meschine în tentativa de a bloca Aeroportul Braşov, declarând presei că "PD-L a reuşit prin tertipuri parlamentare, respectiv părăsind sala de şedinţe pentru a nu se întruni cvorumul necesar, să saboteze o investiţie importantă pentru Braşov. Acest proiect are o importanţă deosebită pentru PSD, care a întreprins nenumărate eforturi în vederea susţinerii realizării sale. Nu cunoaştem interesele PD-L (imobiliare - n.n.) pentru realizarea aeroportului liliputan oferit ca alternativă... fără sens. Considerăm însă că liderii PD-L sunt direct răspunzători de eşecul proiectului Aeroportului Ghimbav. Îi asigurăm pe braşoveni că PSD nu va renunţa atât de uşor şi va folosi toate mijloacele politice şi administrative pentru realizarea acestui proiect. Cum vor să dezvolte ţara asta fără drumuri, autostrăzi şi aeroporturi?", s-a întrebat retoric ministrul, principalul susţinător al proiectului, alături de şeful CJ Braşov.

Constantin Niţă a anunţat totuşi că proiectul Aeroportului Braşov va fi votat în Camera Deputaţilor astăzi, la a treia tentativă, datorită sprijinului necondiţionat al PSD.

FRÂNARUL BERCEANU
Atacul ministrului social-democrat vine după opoziţia feroce făcută de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu: "Să-şi facă aeroport, dar pe terenul lor", după ce în urmă cu trei ani, aflat în aceeaşi funcţie, dar sub guvernul Tăriceanu 1, declarase zeflemitor: "Degeaba vă faceţi aeroport, că nu voi da autorizaţie de zbor avioanelor. Vor sta la sol", se lăuda Berceanu atunci, flancat de George Scripcaru, primarul Braşovului şi coleg de partid cu ministrul democrat-liberal.

Acum două zile însă, ministrul Niţă a reuşit să-şi impună punctul de vedere în faţa omologului său democrat-liberal de la Braşov, George Scripcaru, vicepreşedinte naţional al PD-L, determinându-l să renunţe la blocarea proiectului: "Eu şi PD-L vom susţine Aeroportul Braşov", a declarat sec primarul Braşovului, deşi-l acuzase public pe ministrul social-democrat de jocuri de culise şi de campanie electorală pe tema aeroportului.

×
Subiecte în articol: observator brasov