x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afacere - O parte din Bordei, vanduta

Afacere - O parte din Bordei, vanduta

de Monica Andrei Capatos    |    29 Dec 2006   •   00:00
Afacere  -  O parte din Bordei, vanduta

Constanda a vandut 4.600 de metri patrati din Parcul Bordei din cei 33.000 pe care-i are in proprietate, in conditiile in care Primaria Capitalei nu i-a permis deocamdata construirea cartierului de lux mult dorit de omul de afaceri.

4.600 mp au fost dati unor ucraineni. Constanda a vandut 4.600 de metri patrati din Parcul Bordei din cei 33.000 pe care-i are in proprietate, in conditiile in care Primaria Capitalei nu i-a permis deocamdata construirea cartierului de lux mult dorit de omul de afaceri. Portiunea vanduta se afla in imediata apropiere a vilei presedintelui Traian Basescu si se pare ca a intrat in posesia unor ucraineni.

Negocierile dintre Costica Constanda si consilierii generali ai Capitalei au esuat pana acum, desi unii l-au sustinut bucurandu-se, se pare, de unele beneficii. Ultima propunere de a primi terenul pe care l-a avut initial in Satul Francez, cu despagubirea Primariei Capitalei pentru investitiile facute in zona, a fost respinsa in aceasta saptamana de omul de afaceri, care mai nou are alte pretentii. Pe motiv ca a pierdut foarte multi bani, spune el, in cei trei ani de dispute, Constanda a anuntat municipalitatea ca a vandut 4.600 de metri patrati din cei 33.000 pe care-i are din Parcul Bordei. Se pare ca terenul vandut, aflat in apropierea vilei presedintelui Traian Basescu, de pe Strada Turgheniev, a intrat in posesia unor ucraineni care doresc si ei sa construiasca vile de lux.

TUPEU. Prin urmare, el propune Primariei Capitalei doua variante. Prima: sa dea municipalitatii suprafata de 28.400 mp, atat cat i-a mai ramas din Parcul Bordei, in zona Bulevardului Aviatorilor, si sa primeasca un teren echivalent, fie pe vechiul amplasament situat in Satul Francez, fie pe spatiul Depoului Victoria, din spatele Guvernului. In plus, pentru ca pretentiile lui Constanda nu se opresc aici, cere pentru terenul vandut un Plan Urbanistic Zonal, care sa fie aprobat de Consiliul General si care sa permita proprietarilor sa construiasca pe 30% din suprafata cladiri de doua etaje cu destinatie de locuinte.

"Modest" din fire, Constanda viseaza acum sa impuste doi iepuri, sa obtina un teren intr-o zona cotata foarte bine in schimbul celui pe care-l mai are in Parcul Bordei si sa ramana si cu banii pe care i-a primit in urma vanzarii a 4.600 mp din spatiul verde.

A doua varianta a lui Constanda suna si mai tare. Daca nu iese prima pasenta, vrea ca pe spatiul pe care-l are in Bordei sa construiasca cele sapte vile si un hotel de lux de 18 etaje, in schimb el obligandu-se sa amenajeze un parc pe terenul unde este amplasat acum Depoul Victoria si in care sa investeasca 10.000.000 de euro.

Pretentiile omului de afaceri vin intr-un moment in care el inca se judeca cu Consiliul General. Mai mult, Tribunalul Bucuresti i-a respins actiunea impotriva consilierilor generali, catalogand-o drept nefondata. El a facut insa recurs la Curtea Suprema. Constanda cerea instantei sa-i oblige pe alesii locali sa voteze modificarea Planului Urbanistic Zonal, permitandu-i astfel ridicarea cartierului rezidential.
×
Subiecte în articol: observator bordei constanda