x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afacerea Becali-Babiuc, parafată sub nucul de la Ferma Roşia

Afacerea Becali-Babiuc, parafată sub nucul de la Ferma Roşia

de Violeta Fotache    |    11 Noi 2010   •   00:00
Afacerea Becali-Babiuc, parafată sub nucul de la Ferma Roşia
Sursa foto: Alex Nicodim/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Şpaga-sponsorizare pentru monumentul Eroilor Aerului – 100 de milioane de lei aduşi într-o “sacoşă degradată” la Ferma Roşia.



Instanţa supremă ne-a pus la dispoziţie, cu respectarea legii, o copie după rechizitoriul prin care Gigi Becali a fost trimis în judecată alături de Victor Babiuc şi alţii, pentru schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Interesantă este depoziţia martorului Ivan Aurel. Acesta a asistat la o discuţie purtată în data de 5 iunie 1996 de George (Gigi) Becali cu generalul Săndulescu Ion, col. Preda Ion, lt. col Cristea Costache şi un ofiţer de la Direcţia Construcţii şi Domeii Militare. Întâlnirea a avut loc la Ferma Roşie "în aer liber, sub un nuc".

"Discuţiile au fost oarecum tensionate prin atitudinea agresivă a lui Becali George, acesta impunându-şi punctul de vedere, în sensul că suprafeţele de teren ce urmau a fi schimbate trebuiau să gie egale, şi nicidecum valoarea economică a acestora. Becali George s-a manifestat şi cu privire la plasamentul terenului pe care urma să-l primească, acesta fiind în apropierea Şoselei Pipera.", spune martorul Ivan. Culmea este că niciunul dintre reprezentanţii MApN nu a reacţionat la atitudinea lui Becali, singurul care a avut o poziţie fiind chiar martorul. "Eu observând atitudinea lui Becali am interv enit în discuţii spunând că nu este corect schimbul", a zis Ivan, arătând diferenţa de preţ în favoarea lui Becali de vreo 30 de dolari pe metrul pătrat. "La precizările mele, Becali George a ripostat spunând că el este <>  şi că toate riscurile sunt de partea lui. Reacţia martorului a fost taxată de col. Preda Ion care l-a atenţionat pe Ivan să-şi ţină punctul de vedere pentru el, să nu se implice, că nu e treaba lui.

Martorul Ivan este cel care poate lămuri şi povestea şpăgii-sponsorizare

"Cred că la aproximativ o săptămână şi înainte de Ziua Aviaţiei care este pe 17 iunie, la Ferma Roşia a venit Becali George însoţit de tatăl său (probabil) cu un autoturism personal, marca Mercedes şi mi-a lăsat într-o sacoşă degradată o sumă de bani. Acesta mi-a relatat că în sacoşă se aflau 100 de milioane de lei pe care să-i predau dlui gen. Săndulescu Ion, acesta relatându-mi totodată că urmează să se deplaseze cu şeful SMVA la Timişoara, la mitingul aviatic din ziua de 17 iunie 1996. Îmi aduc aminte că după primirea banilor am raportat la cabinetul şefului SMVA (lt.col. Ardeleanu George) şi la foarte puţin timp m-am deplasat la sediul acestei structuri predând suma de bani col. Preda Ion.", spune martorul

Citeşte AICI rechizitoriul dosarului

×
Subiecte în articol: observator