x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afacerişti, reţinuţi pentru evaziune fiscală şi înşelăciune

Afacerişti, reţinuţi pentru evaziune fiscală şi înşelăciune

de Gabriela Mladin    |    10 Noi 2011   •   09:57
Afacerişti, reţinuţi pentru evaziune fiscală şi înşelăciune

Cinci oameni de afaceri din Gorj au fost retinuti de politistii din Targu-Jiu sub acuzatia de inselaciune si evaziune fiscala. Acestia achizitionau materiale de constructii si utilaje pentru care emitereau file CEC fara acoperire bancara. Printre cei cinci se afla si un cunoscut om de afaceri, apropriat PD-L-ului.

Omul de afaceri, Gabriel Sulugiu, un apropiat al PD-L-ului in Gorj, a fost retinut, alaturi de alte patru persoane de politistii din Targu-Jiu. Anchetatorii sustin ca cei cinci ar fi produs o paguba statului si altor firme de peste 2 milioane de lei. Oamenii de afaceri se aflau intr-o grupare care reusea sa pacaleasca alti patroni cu documente contabile false. Mai exact, acestia, prin firmele pe care le detineau, achizitionau materiale de constructii si diverse utilaje, pentru care emiteau documente contabile, fara acoperire bancara.

Gabriel Sulugiu este un apropiat al PD-L, el efectua diverse lucrari de trasnport carbune pentru SNLO si complexurile energetice. "Pentru identificarea si probarea activitatii infractionale a suspectilor, politistii si procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii – Directia Judeteana Gorj, Serviciului de Informatii si Protectie Interna Gorj si al Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane', a declarat purtatorul de cuvant al IJP Gorj, Daniel Tica.
Acestia urmeaza sa fie prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventiva.

×
Subiecte în articol: arestari