x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afecțiune canină. Cum reacționează câinii când îi pupi

Afecțiune canină. Cum reacționează câinii când îi pupi

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2024   •   21:40
Afecțiune canină. Cum reacționează câinii când îi pupi

Câinii sunt animale speciale și sunt mereu alături de stăpânii lor. Ei simt afecțiunea celor din jur și reușesc să le răspundă prin anumite gesturi.

Câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai omului. Când sunt pupați, câinii pot simți o gamă largă de emoții și senzații, care depind de personalitatea lor individuală, de experiențele anterioare și de cât de obișnuiți sunt cu acest tip de afecțiune.

Când îți pupi câinele, reacția acestuia poate varia în funcție de personalitatea sa, de experiențele anterioare și de cât de obișnuit este cu acest tip de interacțiune, scrie www.spynews.ro

Mulți câini percep pupăturile ca un gest de afecțiune. Dacă câinele este obișnuit cu acest tip de comportament și are o relație pozitivă cu stăpânul său, poate simți securitate și confort. De obicei, câinii care sunt obișnuiți cu gesturi de afecțiune fizică răspund pozitiv la pupături.

Câinii se bazează foarte mult pe limbajul corpului și pot percepe apropierea feței tale ca fiind invazivă sau amenințătoare, mai ales dacă nu sunt obișnuiți cu acest lucru. Un câine care se retrage sau arată semne de stres (urechi lăsate, coadă între picioare, lins frecvent pe bot) poate să nu se simtă confortabil cu acest gest.

Dacă pupăturile sunt însoțite de alte gesturi de afecțiune, cum ar fi mângâierile sau tonul blând al vocii, câinele poate asocia acest gest cu ceva pozitiv și plăcut.

Tonul vocii tale în timp ce pupi câinele este, de asemenea, important. Câinii sunt foarte sensibili la tonul vocii și pot percepe un ton afectuos ca pe un semn de afecțiune, chiar dacă nu înțeleg în mod specific semnificația pupatului.

Le place câinilor să fie strânși în brațe?

Depinde de câine și de personalitatea sa individuală. În timp ce unii câini iubesc să fie strânși în brațe și se simt confortabil și protejați în astfel de momente, alții pot găsi această experiență stresantă sau inconfortabilă.

Câinii mai prietenoși și mai afectuoși de obicei se bucură de contactul fizic, inclusiv de a fi strânși în brațe. Câinii mai independenți sau cei care au avut experiențe negative în trecut ar putea să nu fie la fel de deschiși la acest tip de afecțiune.

Animalele care se simt confortabil în brațe de obicei vor avea un corp relaxat, vor da din coadă încet și vor avea o expresie facială liniștită. Dacă un câine încearcă să se elibereze, devine rigid, mârâie sau manifestă alte semne de disconfort, este un indiciu că nu se bucură de a fi strâns în brațe.

Semne de afecțiune

Când îți pupi câinele, reacția lui poate varia în funcție de personalitatea și experiențele sale anterioare. În general, câinii nu înțeleg săruturile așa cum le înțeleg oamenii, deoarece nu este un comportament natural pentru ei. Cu toate acestea, mulți câini învață să asocieze săruturile cu afecțiunea și atenția pozitivă din partea stăpânilor lor și pot răspunde pozitiv.

Unii câini pot manifesta afecțiune și confort când sunt pupați prin următoarele comportamente:

Lins: Mulți câini vor linge fața sau mâinile stăpânilor lor ca răspuns la săruturi, interpretând acest lucru ca un semn de afecțiune.

Mişcarea cozii: O coadă care se mișcă energic este un semn clar că câinele se simte fericit și confortabil.

Apropierea și sprijinirea de tine: Câinii care se simt iubiți și în siguranță se vor apropia de stăpânii lor și se vor sprijini de ei.

Privirea atentă și expresivă: Un câine care îți oferă contact vizual prelungit și are o expresie relaxată indică încredere și afecțiune.

Emisia de sunete plăcute: Câinii pot mârâi ușor sau pot scoate alte sunete plăcute atunci când sunt bucuroși și se simt bine.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: caini pupat