x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă sesiune de înscriere în programul Rabla Plus începe luni

O nouă sesiune de înscriere în programul Rabla Plus începe luni

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   22:00
O nouă sesiune de înscriere în programul Rabla Plus începe luni

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că de luni, 19 august, deschide o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele fizice, persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice în cadrul Programului Rabla Plus.

Potrivit AFM, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul programului, iar persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare, în limita sumelor alocate.

Sunt alocate în cea de-a III-a etapă de înscrieri în cadrul Programului Rabla Plus câte 100.000.000 de lei pentru persoane fizice, persoane juridice și UAT-uri și instituții publice.

În cadrul Programului Rabla Plus, solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Valoarea ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, este de 25.500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta, de 13.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO_2/km în sistem WLTP și de 13.000 lei pentru achiziţionarea unei motociclete electrice.

Ecotichetul se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depășește suma de 70.000 euro, cu TVA inclus.

Instituțiile publice și unitățile administrativ-teritoriale beneficiază de ecotichet în cuantum de 120.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: afm program Rabla Plus