x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aglomerație la frontiere. Numărul polițiștilor a fost suplimentat. Sunt recomandate rute alternative

Aglomerație la frontiere. Numărul polițiștilor a fost suplimentat. Sunt recomandate rute alternative

18 Dec 2021   •   10:49
Aglomerație la frontiere. Numărul polițiștilor a fost suplimentat. Sunt recomandate rute alternative

Numărul polițiștilor de frontieră, în special în punctele aglomerate, a fost suplimentat. Românilor care vin în țară li se recomandă să se informeze și să utilizeze punctele de trecere a frontierei cu trafic redus.

Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere. Peste 3.800 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

De asemenea, autoritățile se gândesc să suplimenteze numărul arterelor de control pe sensul de intrare în ţară și colaborează cu polițiștii de frontieră din Ungaria și Bulgaria pentru fluidizarea traficului.

Din cauza pandemiei, la controalele de frontieră participă și reprezentanții direcțiilor de sănătate publică. Autoritățile atrag atenția că în perioada următoare sunt estimate creşteri ale valorilor de trafic și le recoamdă șoferilor să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional:

„Reamintim ca la graniţa cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere in regim internaţional după cum urmează:
- pe raza județului Arad: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu și PTF Vărşand,
- pe raza județului Bihor: PTF Salonta, PTF Borș, PTF Borș II, PTF Valea lui Mihai și PTF Săcuieni,
- pe raza județului Satu Mare: PTF Petea și PTF Urziceni
- pe raza județului Timiș: PTF Cenad.”

Totodată, călătorilor li se recomandă să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate şi să pregătească din timp documentele de călătorie, respectiv actele care atesta excepţia la măsura introducerii în carantină.

 

×
Subiecte în articol: frontieră