x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AIESEC Academy şi-a deschis oficial porţile!

AIESEC Academy şi-a deschis oficial porţile!

11 Apr 2013   •   20:27
AIESEC Academy şi-a deschis oficial porţile!

Luni, 9 aprilie, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din capitală, a avut loc ceremonia de  deschidere a proiectului AIESEC Academy organizat de AIESEC Bucureşti. Scopul proiectului este de a  oferi studenţilor experienţa practică necesară, complementară cunoştinţelor teoretice acumulate în facultate, în cadrul unor companii de renume. La ceremonie au participat peste 150 de studenţi înscrişi la cele trei şcoli ale proiectului: Marketing, Finance şi IT, în funcţie de domeniul lor

Studenţii au avut ocazia să interacţioneze cu reprezentanţi din cadrul Intact Media Group, AON, ANIS, Exe Software şi Credis. După o serie de prezentări ale companiilor, care au avut drept scop evidenţierea valorilor acestora, a avut loc o discuţie deschisă în care studenţii le-au putut adresa întrebări celor care au acceptat să îi pregătească pe parcursul proiectului AIESEC Academy.

Moderatorul evenimentului a fost Valentin Haicu, alumnus AIESEC şi deţinătorul companiei de consultanţă de afaceri şi management VHCI Business Development. Datorită acestuia, atât companiile, cât şi studenţii şi-au împărtăşit aşteptările şi curiozităţile legate de cele trei teme ale proiectului: Marketing, Finance şi IT. 

În urma evenimentului, Valentin a afirmat: “Este îmbucurător pentru mine să văd o  preocupare în direcţia rezolvării celei mai arzătoare probleme a sistemului de educaţie actual: lipsa de experienţă, de practică reală, de contact al studenţilor cu lumea business. E cu atat mai bine cu cât aceasta preocupare vine chiar din partea studenţilor care au decis să "ia taurul de coarne" şi să facă ceva în acestă privinţă.”

Alexandra, una dintre studentele prezente la eveniment, ne-a relatat cu zâmbetul pe buze: “Evenimentul a fost o primă şansă de a interacţiona cu specialişti din companii de Marketing, Finance şi IT de la care sunt nerabdătoare să dobândesc cât mai multe informaţii în cadrul proiectului AIESEC Academy.”

Inscrierile au luat sfârşit, iar pe 13 aprilie urmează să fie afişate rezultatele selecţiei pe  http://www.aiesecbucharest.ro/aiesec-academy/.
În curând, studenţii vor începe trainingurile şi workshopurile specifice fiecărei şcoli.

Mai multe detalii sunt disponibile pe:
http://www.aiesecbucharest.ro/
http://www.facebook.com/aiesec.bucharest.page?fref=ts
http://www.facebook.com/aiesec.bucharest.page?fref=ts
http://www.facebook.com/aiesec.bucharest.page?fref=ts

Despre AIESEC
AIESEC este cea mai mare organizaţie non-guvernamentală pentru tineri din întreaga lume. Prezentă în peste 113 ţări şi teritorii, cu mai bine de 60.000 membrii, AIESEC are o experienţă de 64 de ani în dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor. AIESEC Bucureşti (www.aiesecbucharest.ro/) a fost primul ONG activ din Romania, începând cu martie 1990. Organizaţia oferă tinerilor o experienţă de dezvoltare integrată bazată pe oportunitaţi de leadership, posibilităţi de schimb de experienţă internaţională, de participare la conferinţe, platforme virtuale şi activităţi de învăţare în cadrul unui mediu internaţional.

×