x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alarmă, vine naşul Băsescu!

Alarmă, vine naşul Băsescu!

de Andrei Ando    |    07 Iul 2007   •   00:00
Alarmă, vine naşul Băsescu!

Forfotă mare ieri la cabana unde astăzi se organizează petrecerea prilejuită de botezul fiicei primarului Gheorghe Falcă. Naş va fi preşedintele Traian Băsescu, aşteptat in această dimineaţă la Arad.

Arad - pregătiri in toi pentru botezul fiicei primarului!

Forfotă mare ieri la cabana unde astăzi se organizează petrecerea prilejuită de botezul fiicei primarului Gheorghe Falcă. Naş va fi preşedintele Traian Băsescu, aşteptat in această dimineaţă la Arad.

Drumul care duce prin pădurea Vladimirescu (la cinci kilometri de Arad) către cabana unde se va sărbători botezul a fost pietruit, pe stălpii de curent s-au montat steaguri, au fost inlocuite toate becurile, sunt curăţaţi pomii, se plantează flori şi se igienizează pănă şi balta de lăngă restaurant.

COINCIDENŢE. Lacul nu a mai fost igienizat de 30 de ani, dar pentru venirea lui Traian Băsescu trebuie să arate impecabil. In Arad, unele dintre cele mai importante firme muncesc de zor in pădurea de la Vladimirescu, la asfaltarea drumurilor, montarea stălpilor de luminat, curăţarea şanţurilor şi a lacului de agrement, pentru ca prezenţa lui Traian Băsescu la botezul fiicei primarului Gheorghe Falcă să iasă ca la carte. Firmele care prestează lucrări sunt Fininvest, Polaris, ICIM şi Elba - printr-o coincidenţă toate căştigătoare ale unor contracte de sute de miliarde de lei cu primăria condusă de

Gheorghe Falcă. Nu este, deocamdată, clar, cine va plăti aceste lucrări - in condiţiile in care nota de plată se ridică la căteva miliarde de lei. Şi la petrecere vor cănta tot "parteneri de afaceri" ai primăriei - formaţia Pacifica şi Aurel Tămaş, obişnuiţi ai spectacolelor organizate de primăria locală. Aurel Tămaş, de exemplu, a căntat şi in campania electorală a lui Gheorghe Falcă, iar de atunci a primit sute de milioane de lei pentru diversele recitaluri pe care le-a susţinut in municipiul Arad. Fetiţa primarului Gheorghe Falcă, Anamaria, va fi botezată la Mănăstirea Gai, in rit ortodox, după ce cu două luni in urmă a primit şi binecuvăntarea in biserica penticostală Betania, din Arad.

CURĂŢENIE IMPUSĂ. Ieri, in jurul mănăstirii, era o forfotă de nedescris - oameni şi utilaje munceau să taie buruienile mai inalte decăt un stat de om, care nu au mai fost curăţate de ani de zile. Societatea de Gospodărire Comunală a curăţat imprejurimile mănăstirii unde sunt aşteptaţi astăzi oaspeţii importanţi. Şi cei de la Gospodărirea Comunală susţin că nu au primit o comandă specială pentru acest eveniment, ci pur şi simplu s-a intămplat să aibă acum programate lucrări in zonă. Şi in interiorul mănăstirii s-a muncit - a fost tunsă iarba, s-au plantat flori şi 20 de brăduţi ornamentali.

Să vină Parchetul


In drum spre botez, preşedintele a inspectat drumul care face legătura intre Cămpu lui Neag şi Băile Herculane, unde lucrările au fost sistate in urma deciziei comisarilor Gărzii de Mediu. Drumul ar trebui să lege localităţile Petroşani şi Băile Herculane pe terasamentul unui drum forestier vechi care străbate Parcul Naţional Retezat. Cu toate acestea, traseul a fost clasificat de Guvernul Romăniei la rangul de Drum Naţional. După ce a văzut drumul la faţa locului, Băsescu a declarat că va solicita Parchetului să se deplaseze in zonă pentru a verifica cum "au fost ingropaţi banii publici" şi a afirmat că va urmări personal "rezoluţia" dată in această situaţie. "Ei, să vedem cănd este vorba de sute de miliarde de lei cum reacţionează instanţele noastre, structurile statului romăn. Acum vorbim de bani publici. Văd că au o grijă extraordinară de banii sectorului privat. Dar de banul public pot să aibă grijă?", s-a intrebat preşedintele. Pentru tronsonul de drum executat pănă acum s-au cheltuit peste 700 de miliarde de lei vechi.

×
Subiecte în articol: observator