x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alba - Eleva infestată cu HIV, audiată de poliţişti

Alba - Eleva infestată cu HIV, audiată de poliţişti

de Lucian Dobrater    |    08 Iun 2007   •   00:00

Eleva din Alba-Iulia, care, fiind infestată cu virusul HIV, a intreţinut raporturi sexuale neprotejate cu mai mulţi colegi şi cunoscuţi, a fost audiată ieri de poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

Din verificările efectuate pănă in prezent a reieşit că nu există incă nici un caz de transmitere a sindromului imunodeficitar dobăndit. Cercetările vor fi extinse pentru identificarea şi audierea tuturor tinerilor care au avut relaţii sexuale cu fata, elevă in vărstă de 17 ani la Liceul nr. 1 din Alba-Iulia. Dacă sunt intrunite elementele constitutive ale infracţiunii de contaminare venerică şi transmitere a SIDA, va fi sesizată instanţa de judecată pentru a dispune măsurile prevăzute de lege, inclusiv obligarea celor contaminaţi la tratament medical.

ANALIZE
. Fata a fost diagnosticată cu virusul HIV in 2001, la doar 12 ani. Ea a recunoscut că, ulterior, a intreţinut relaţii sexuale neprotejate cu mai mulţi colegi, fără a le spune acestora despre boala sa. Recent, cei in cauză au aflat despre starea ei de sănătate şi s-au prezentat pentru a-şi face analizele. La răndul lor, prietenele băieţilor implicaţi se tem că ar fi putut lua virusul.

×
Subiecte în articol: observator