x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Alba-neagra” cu raportul privind protestul poliţiştilor

„Alba-neagra” cu raportul privind protestul poliţiştilor

de Mara Raducanu    |    26 Oct 2010   •   00:00

Jurnalul Naţional a publicat la 20 octombrie articolul „Raportul despre mitingul poliţiştilor, o cacealma marca CSAT", în care era semnalat faptul că de mai bine de trei săptămâni de la protestul poliţiştilor de la porţile Cotroceniului, raportul cerut de preşedintele Traian Băsescu ministrului de Interne,

Traian Igaş, întârzie să apară. La 14 octombrie, când Igaş i-a chemat în cadrul unei întâlniri informale pe jurnaliştii acreditaţi la MAI, ministrul a fost foarte clar în ceea ce priveşte raportul despre mitingul poliţiştilor, pe care trebuia să îl predea preşedintelui Băsescu încă din şedinţa CSAT din 30 septembrie.

„Se lucrează la el. Este o anchetă internă complicată, tocmai de aceea lucrurile nu trebuie făcute în grabă". După numai câteva zile, se pare că marele raport, care până mai ieri era în lucru, este gata de vreo zece zile, fiind înaintat Preşedinţiei, urmând să fie discutat cu Traian Băsescu. Prezent ieri la Cotroceni pentru declaraţii de presă privind promulgarea legii micii reforme în justiţie, preşedintele Băsescu a fost întrebat şi de „stufo­sul" raport de la mitingul poliţiştilor.

Ciudat este că Băsescu care până mai ieri a cerut cu tărie raportul chiar într-o şedinţă CSAT, acum, când în sfârşit l-a primit se vede obligat să amâne pe săptămâna viitoare stu­dierea lui din cauza agendei încărcate. Cât priveşte escorta poliţiei în coloana oficială de care Băsescu s-a „lepădat" imediat după protestele poliţiştilor, acesta a spus: „Sunt un om liber. De ce trebuie să stau cu poliţia după mine?"

×
Subiecte în articol: observator