x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alba - Un politist baut bine a omorat un om

Alba - Un politist baut bine a omorat un om

de Lucian Dobrater    |    22 Aug 2005   •   00:00

Un politist din Alba-Iulia a omorat un tanar de 16 ani si a accidentat grav o eleva de 15 ani in urma unui accident produs ieri-dimineata. Omul legii, aflat sub influenta alcoolului, a parasit locul tragediei.

NUNTA. Vasile Marin Bendea, in varsta de 24 de ani, agent de siguranta publica in cadrul Biroului Ordine Publica al Politiei Municipiului Alba-Iulia, se intorcea ieri-dimineata de la o nunta la volanul autoturismului personal. In jurul orei 6:15, intre localitatile Bistra si Campeni, politistul a pierdut controlul asupra masinii, care s-a izbit violent de un cap de pod. Autoturismul a ricosat in afara carosabilului si a lovit in plin doi adolescenti care se deplasau in afara partii carosabile. In urma impactului, Daniel C. (16 ani) a decedat, iar Emilia T. (15 ani) a suferit leziuni foarte grave. Medicii sunt rezervati cu privire la sansele de supravietuire ale fetei.

LASITATE. Desi a fost perfect constient de fapta sa, politistul a parasit imediat locul accidentului, lasandu-i pe cei doi adolescenti in agonie, si s-a refugiat in comuna natala, Vidra. Bendea a fost gasit la scurt timp, chiar in casa parintilor sai, anchetatorii descoperind in zona respectiva tablita cu numarul de inmatriculare al masinii. Supus testarii cu aparatul etilotest, acesta a indicat o cantitate de 0,48 mililitri alcool pur la un litru de aer expirat.

Agentul Vasile Marin Bendea a fost supus si recoltarii de probe biologice, examinare care va stabili cu exactitate cantitatea de alcool avuta in sange la ora producerii accidentului. Agentul este cercetat penal pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu o imbibatie alcoolica peste limita legala admisa si risca o pedeapsa cu inchisoarea de 15 ani. Ieri, Vasile Marin Bendea a fost prezentat instantei de judecata, cu propunerea de arestare pre- ventiva pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: observator