x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Albiţa: Încercare de trecere ilegală a frontierei cu 100 de arme

Albiţa: Încercare de trecere ilegală a frontierei cu 100 de arme

de Cristinel C. Popa    |    06 Mar 2012   •   14:36
Albiţa: Încercare de trecere ilegală a frontierei cu 100 de arme

Un adevarat arsenal militar a fost descoperit la un cetatean moldovean ce intentiona sa-l treaca granita spre Republica Moldova.

La punctul de trecere al frontierei Albita s-a prezentat la control Igor B. , de 46 de ani, cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, conducand un camion inmatriculat la Iasi plin cu arme pentru care nu avea autorizatia speciala de trecere.

Cu ocazia controlului de rutina echipa de vamesi si politisti de frontiera au descoperit: 83 de pusti, 28 de pistoale si munitia aferenta acestora, toate impachetate. Munitia, ce consta in alice de calibru 4.5 milimetri era depozitata in mai multe cutii de carton si metalice. Marfa, era una de firma, nu oarecare.

Barbatul a declarat ca a incarcat armele la Iasi si ca nu cunostea faptul ca pentru ea era necesara si obtinerea unor autorizatii speciale. Pe de alta parte inspectorul de politie Irina Mirica Gheuca a spus ca firma era una specializata in transport de arme.
"Ar fi trebuit sa stie ca trebuie acea autorizatie speciala, insa barbatul care conducea autocamionul a spus ca el doar a incarcat si ca are doar actele de insotire a marfii si facturile necesare fara acea autorizatie speciala. Pe langa arme, care era marfa principala transportata, mai avea si altele mai putin importante", a spus pentru Jurnalul National inspectorul vasluian.

La fata locului au sosit imediat specialistii din cadrul Biroului Arme si Munitii din cadrul I.P.J. Vaslui. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca armele fac parte din categoria celor neletale, cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatorie o autorizatie din partea organelor Politiei de Frontiera.

Politistii de frontiera vasluieni i-au intocmit cetateanului in cauza dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic ilicit de arme si munitii si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Intregul arsenal a fost ridicat si depozitat in vederea continuarii cercetarilor.

×