x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Album Memorial"

"Album Memorial"

18 Mar 2004   •   00:00

Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania (AFDPR) a lansat ieri la sediul ArCub din Bucuresti lucrarea "Album Memorial" in memoria victimelor regimului comunist.

Colectia cuprinde, in cele peste 200 de pagini, fotografii si proiecte ale monumentelor "inchinate jertfei, suferintei si luptei impotriva comunismului ", dar si imagini din inchisorile comuniste.

La manifestare au luat parte initiatorul proiectului, presedintele AFDPR, Constantin Ticu Dumitrescu, si alte personalitati marcate de represiunea politica a regimului comunist. Ion Caramitru, Ana Blandiana si Sorin Rosca Stanescu sunt doar cativa din cei prezenti. Acestia au mentionat in cuvantarile lor ca albumul este o "urna a amintirilor ", dovada suferintelor indurate de fostii detinuti politici. Prea Sfintitul Casian, episcopul Dunarii de Jos, a trimis o scrisoare prin care isi confirma "prezenta spirituala" la acest eveniment. Aparitia a fost salutata si de numerosi membri ai AFDPR veniti din toata tara. Albumul a aparut la Editura Ziua si va fi disponibil in librarii incepand de astazi, la pretul de 350.000 de lei. (Lucian Florea)

×
Subiecte în articol: observator