x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alegerile din Hunedoara, observate de apropiaţi ai PDL

Alegerile din Hunedoara, observate de apropiaţi ai PDL

de Monalise Hihn    |    05 Dec 2010   •   21:18

PDL nu ştie cum să mai faulteze legea. Cel puţin două ONG-uri care au fost acreditate să supravegheze alegerile parţiale de ieri din Colegiul nr. 3 Hunedoara au legătură cu Partidul Democrat Liberal. Astfel, Asociaţia Linişor din Hunedoara are sediul declarat pe Strada Aleea Pădurii nr. 1A, exact la domiciliul unui şef de serviciu de la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale Hunedoara, Mircea Zidărescu. Agenţia are misiunea de a îmbunătăţi condiţiile socio-culturale, economice şi medicale a unor categorii sociale dezavantajate, cât şi a minorităţilor care trăiesc pe teritoriul României. De unde marea apetenţă pentru alegerile parţiale din Colegiul nr. 3, pentru desemnarea unui deputat?! Un alt ONG care a avut observatori la alegeri este Asociaţia Centrul de Studii Sociale, înregistrată la adresa Bd. Traian nr. 49 din Hunedoara, exact în acelaşi loc în care îşi are sediul firma Comser, la care este acţionar preşedintele interimar al PDL Hunedoara, deputatul Viorel Arion. Cele două ONG-uri au trimis ca observatori un număr de 238 de persoane în secţiile de votare din Colegiul nr. 3.

Legea spune că pot fi acreditaţi, ca observatori interni, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale care au ca obiect principal de activitate apărarea democraţiei şi a drepturilor omului, care sunt legal constituite cu cel puţin 6 luni înainte de data desfăşurării alegerilor şi în ale căror organe de conducere nu se află nici un membru al vreunui partid politic sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale. PSD Hunedoara a contestat prezenţa acestor observatori la Biroul Electoral de Circumscripţie Hunedoara.

În acelaşi timp, un alt ONG, Asociaţia Educatio, cu sediul în Arad, a avut observatori la alegeri. Acesta este un ONG ce colaborează foarte bine cu Primăria municipiului Arad. Întâmplător sau nu, primar acolo este Gheorghe Falcă, unul dintre membrii Comitetului de Coordonare şi Desfăşurare a Alegerilor al PDL Hunedoara.

Pe de altă parte, cu câteva zile înainte, localnici din satul Mănăstirea, comuna Ghelari, au anunţat presa pentru că reprezentanţi ai PDL au mers în zonă şi le-au cerut cărţile de identitate, spunându-le că le oferă 50 de lei ca să devină observatori din partea PDL la alegeri. Mai mult, li s-au făcut şi copii de pe cărţile sau buletinele de identitate.

Din partea PDL a candidat pentru Colegiul nr. 3 Daniel Răducanu, consilier al ministrului Elena Udrea. Acesta nu a folosit culoarea portocalie pe bannerele şi afişele electorale, motivând că “actuala guvernare a murdărit această culoare”.

×
Subiecte în articol: observator