x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Alegerile sunt o rusine"

"Alegerile sunt o rusine"

23 Apr 2004   •   00:00

Alegerile de la Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti au fost validate ieri de o parte a vechiului Senat si nevalidate de alta.

Vechiul Senat al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucuresti "a confirmat alegerile pe cele trei facultati: medicina generala, medicina dentara si farmacie ", ne-a declarat prof. dr. Leon Zagrean, secretarul sef al UMF Bucuresti. Confirmarea a avut loc ieri prin vot deschis. "Din totalul de 60 de membri ai vechiului Senat universitar, 37 au votat pentru confirmarea alegerilor. S-au mai consemnat o abtinere si un vot impotriva din partea a doua cadre didactice si patru abtineri din partea studentilor. Restul membrilor vechiului Senat, printre care prof. dr. Ionel Sinescu, Florian Popa, Mircea Cinteza si altii, au propus confirmarea prin vot secret. Propunerea a fost respinsa.

NEINTELEGERILE. Dupa patru ore de discutii contradictorii, in care membrii Senatului vechi au incercat sa cada de acord asupra modului in care trebuie facuta votarea, o parte dintre profesorii a parasit sala. "Rectorul Laurent iu Popescu nu a dorit vot secret, de aceea o parte dintre membrii Senatului a plecat ", a declarat Florian Popa, prorector UMF.

Profesorul Mircea Cinteza, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, plecat si el din acelasi motiv. "M-am retras pentru ca nu a fost indeplinita o decenta morala si academica elementara privind votul secret. Este vorba de o situatie exceptionala si, in aceste conditii, trebuie acceptate toate masurile decente pentru a fi depasita situatia", a spus Cinteza.

Pentru senatorul Sorin Oprescu, actiunea rectorului L. M. Popescu a fost o demonstratie de forta. Si profesorul doctor Alexandru Oproiu sustine ca "alegerile de la UMF Bucuresti s-au derulat sub o presiune formidabila si le considera o rusine".

×
Subiecte în articol: observator