x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alergat de tigani, un politist si-a pierdut pistolul

Alergat de tigani, un politist si-a pierdut pistolul

16 Mar 2004   •   00:00

Un politist al Biroului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog a Sectorului 5 este cercetat de Corpul de Control al Politiei Capitalei, dupa ce a fost dezarmat si a ramas fara legitimatie si bani si a fost implicat intr-un accident rutier in cartierul Ferentari.

Sambata, in jurul orei 23:00, agentul-sef Ilie Nadolu, din cadrul BCCOA Sector 5, se deplasa pe Bulevardul Pieptanari, la volanul unei Dacii 1310, proprietatea unui prieten. Din motive necunoscute deocamdata, politistul a pierdut controlul masinii si a intrat intr-un pom. Ranit usor la cap, politistul, imbracat in civil, a iesit din masina, dar a dat nas in nas cu un grup de tigani. Politistul a avut un schimb de "amabilitatiÒ si, vazand ca este incoltit, a luat-o la sanatoasa. Speriat, politistul s-a urcat intr-un tramvai, dar si aici a fost inconjurat de rromi. Atunci, omul legii a scos pistolul. Mai multi si mai rapizi, tiganii l-au dezarmat si au predat pistolul, legitimatia si alte bunuri unei patrule de politie. Un martor al evenimentelor a declarat ca "in momentul in care s-a urcat in tramvai, politistul s-a impiedicat si a cazut. Cei care-l fugareau au luat tot ce avea la el, inclusiv arma si banii. Pe toate le-au dat unor politisti care veneau spre statia de tramvaiÒ, a mai declarat martorul.

Un alt martor a declarat ca a vazut "o Dacie rosie cu patru oameni. Dupa accident, soferul Daciei a dat un telefon. A venit un Cielo, iar cativa dintre ei au luat numerele de pe Dacie si au plecat cu Cieloul, insa politistul nu a mai apucat sa urce in Cielo si a ramas pe jos".

Ancheta

La nivelul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti s-a organizat o comisie de control, condusa de chestorul Marian Tutilescu, pentru a se stabili daca politistul se afla sub influenta bauturilor alcoolice in momentul accidentului si circumstantele in care politistul "si-a pierdut" pistolul Carpati cu un incarcator plin, legitimatia de serviciu si zece milioane de lei.
( EDUARD PASCU )

×
Subiecte în articol: observator politistul