UPDATE: 23:08 - Manifestanţii care se află, joi seara, în Piaţa Universităţii fac apel la unitate şi solidaritate, scandând mesaje anti-sistem, împotriva clasei politice, dar şi împotriva BOR.
Jandarmeria a închis segmentul de bulevard dintre Piaţa Rosetti şi Cercul Militar Naţional, precum şi porţiunea dintre Hotel Intercontinental şi Piaţa Unirii, protestatarii ocupând şi zona din faţa Facultăţii de Istorie, în dreptul statuilor.
Pe pancartele afişate se pot citi mesaje care au ca numitor comun dorinţa de schimbare a sistemului şi mai mulţi oameni cer ca preşedintele Klaus Iohannis să vină în stradă. ''Klaus, strada se consultă în stradă'' este scris pe câteva pancarte ale protestatarilor, în timp ce pe altele sunt inscripţionate mesaje pro-monarhie.
Totodată, manifestanţii fac o paralelă între fenomenul ''Piaţa Universităţii - 1990'' şi ceea ce se întâmplă în prezent. Sunt afişate pancarte precum ''După 25 de ani suntem din nou golani'', iar în Piaţă s-a putut auzi melodia ''Nopţi'' (Doamne, vino Doamne - n.r.) cântată de Vali Sterian, un adevărat imn al celor care au protestat timp de 53 de zile, în 1990, în aceeaşi zonă.
De asemenea, se scandează împotriva parlamentarilor şi a Avocatului Poporului şi se fac îndemnuri ca oamenii să se alăture în număr cât mai mare protestului strigându-se ''Ieşiţi din casă dacă vă pasă''. AGERPRES
UPDATE: 22: 24 - O persoană din Piaţa Universităţii a necesitat îngrijiri medicale. O ambulanţă s-a deplasat în piaţă şi i-a acordat ingrijirile necesare.
UPDATE: 22:23 - Unul dintre manifestanții care au protestat în stradă la Lupeni ar fi fost îmbrâncit, lovit, de deputatul Cristian Resmeriță. Totul s-ar fi petrecut în fața casei acestuia, unde protestatarii s-au oprit pentru a scanda. Sunt persoane care susțin că bărbatul, trecut de 50 de ani, a primit un pumn de a căzut jos, forțele de ordine vorbesc doar de o busculadă și îmbrânceli, relatează gazetadedimineata.ro.
UPDATE: 22: 10 - În Piaţa Universităţii, lângă Arhitectură, s-a creat un punct de colectare a revendicărilor protestatarilor, a afirmat Alexandru Alexe, un lider al mişcării din Bucureşti, la Antena 3.
"E un loc administrat ad hoc de oamenii din mulţime care s-au oferit să ajute. S-au cumpărat topuri de hârtie şi pixuri. Momentan ne apropiem de 100 de revendicări şi abia l-am deschis", a declarat Alexandru Alexe, la Antena 3.
UPDATE: 21:55 - GALAŢI - Numărul gălăţenilor care protestează în faţa Prefecturii Galaţi şi Arhiepiscopiei Dunării de Jos a ajuns la peste 1.500, după ce iniţial au plecat în marş pe străzile Galaţiului aproximativ 300.
Pe timpul marşului spre sediul Prefecturii Galaţi, manifestanţii s-au deplasat pe o singură bandă, dar după ce au intrat pe strada Domnească din centrul oraşului au blocat circulaţia timp de două ore cât a durat protestul.
>>>>>>>>>>>>>ORADEA - Circa 1.000 de persoane, majoritatea lor covârşitoare tineri, au ieşit în stradă, miercuri seară, pentru a protesta împotriva clasei politice şi pentru a se solidariza cu victimele incendiului din Clubul Colectiv din Capitală.
UPDATE 21.20 Peste 2.000 de persoane care protestează "antisistem", dar şi în memoria victimelor de la Clubul Colectiv, au pornit în marş pe străzile din Cluj-Napoca şi Sibiu, traficul rutier fiind blocat pe traseu, iar oamenii cer demisia Parlamentului.
UPDATE 20.20 -Peste o mie de persoane s-au adunat la Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Arad, continuând protestele "antisistem", dar şi în memoria victimelor de la Clubul Colectiv, iar participanţii la protestul de la Timişoara au formulat şi o listă de revendicări după căderea Guvernului Ponta.
UPDATE - 19:20 - Peste 20.000 de manifestanţi participa, miercuri seară, la proteste de stradă în Piaţa Universităţii, la Palatul Parlamentului şi la clubul Colectiv din Bucureşti, ei scandând împotriva politicienilor şi în memoria victimelor care au murit în urma incendiului, relatează AGERPRES.
* După ora 18,00, manifestanţii au ocupat mijlocul bulevardului Nicolae Bălcescu, circulaţia rutieră în zonă fiind întreruptă.
Protestatarii au afişat pancarte pe care se putea citi: "Pentru crimă şi hoţie, noi vă vrem la puşcărie", "Jos labele de pe justiţie", "Iohannis nu uita, ţara nu este a ta". Au scandat lozinci împotriva clasei politice - "Jos sistemul mafiot", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Nicăieri justiţie, peste tot corupţie", "Jos Parlamentul", "Parlament penal, marş la tribunal".
* Cei mai mulţi s-au deplasat apoi către Piaţa Constituţiei, unde a fost afişat un banner cu mesajele "De 26 de ani, furaţi prin rotaţie", "Groparii României". Ei au scandat "Parlament penal", "Dizolvare", "Plecaţi cu toţii", "Demisia", "Hoţii, hoţii".
Manifestanţilor le-au fost împărţiţi fluturaşi prin care oamenii sunt îndemnaţi să aplice pe o platformă online, să facă nominalizări şi să voteze persoane în diferite funcţii de conducere şi administrare.
UPDATE: Peste 3.000 de manifestanţi au blocat bulevardu Magheru.
Peste 500 de membri ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România vor participa joi la un marş de solidaritate faţă de victimele tragediei din club Colectiv, dar şi pentru schimbarea clasei politice, a declarat pentru AGERPRES liderul UNSR, Nicolae Tunsoiu.
"Cred că vom fi minim 500 de studenţi care vom participa la marş. Marşul este unul de solidaritate faţă de ceea ce s-a întâmplat la club Colectiv, unde peste 80 de studenţi au fost implicaţi, dar şi pentru schimbarea clasei politice. Vom merge către Piaţa Universităţii pe Splaiul Independenţei", a spus preşedintele UNSR.
Citește pe Antena3.ro