x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ ALIMENTARĂ! Porumb importat din România, infestat cu aflatoxină

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Porumb importat din România, infestat cu aflatoxină

20 Sep 2013   •   09:58
ALERTĂ ALIMENTARĂ! Porumb importat din România, infestat cu aflatoxină

O nouă alertă alimentară care vizează produsele româneşti a fost lansată de autorităţile germane prin intermediul sistemului european unic de alertă, informează b1.ro. De data aceasta, nemţii reclamă importul unei cantităţi de peste 1.000 de tone de porumb furajer, despre care susţin că este infestat cu aflatoxină.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), buletinul de analize făcut de comerciantul de la care a plecat marfa din România arată că porumbul era necontaminat. Cele 1.275 de tone de porumb au fost exportate pe calea ferată din România, iar contaminarea putea apărea pe drum, au afirmat specialiştii.

Autorităţile germane au prelevat patru buletine de analize şi probe. Dintrea acestea, două au fost conforme, unul în limita de marjă de detecţie de eroare a aparatului şi unul neconform.

Până în momentul de faţă, Germania a remis şapte alerte prin sistemul european unic de alertă anul acesta, cinci dintre aceste alerte dovedindu-se false.

×