x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru-Ionuţ Petrişor, conferenţiar cu acte în regulă

Alexandru-Ionuţ Petrişor, conferenţiar cu acte în regulă

de Eugenia Mihalcea    |    26 Aug 2009   •   00:00

În disputa dintre Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi Universitatea "Spiru Haret”, imaginea unuia dintre conferenţiarii de la "Spiru Haret”, trecuţi pe lista ministerului la cadre didactice cu titlu didactic luat pe nedrept, a fost pătată.



Mai exact, Ministerul Educaţiei a transmis presei, în data de 23 iulie, o listă a dascălilor de la Universitatea "Spiru Haret", ale căror titluri de profesori universitari sau de conferenţiari sunt considerate ilegale, din cauză că sunt primite de la rectorul universităţii particulare, fără să treacă prin procedurile cerute de minister conform legii. În lista transmisă de Ministerul Educaţiei apare şi numele, scris greşit de altfel, al conferenţiarului Alexandru-Ionuţ Petrişor, care îşi dăduse demisia de la Universitatea "Spiru Haret" în februarie 2009, tocmai din cauza neînţelegerilor legate de dosarul său de conferenţiar.

Pentru o lămurire a celor scrise în articolul din 23 iulie, "Lista ruşinii de la , şi publicat pe www.jurnalul.ro, precizăm că Alexandru-Ionuţ Petrişor este doctor în ecologie, cu un titlu obţinut în 2004 la Universitatea din Carolina de Sud, oraşul Columbia, Statele Unite ale Americii, conform celor declarate de acesta. În prezent este lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Capitală, la Catedra de Proiectare Urbană şi Peisagistică a Facultăţii de Urbanism, unde predă din 2007.

Alexandru-Ionuţ Petrişor spune că, în conformitate cu prevederile ordinului de ministru privind titlurile universitare, şi-a constituit dosarul de concurs, a înaintat dosarul celor responsabili din instituţia care trebuia să propună dosarul Ministerului Educaţiei. De asemenea, în vederea concursului de încadrare a susţinut o prelegere publică în prezenţa unei comisii din care făceau parte inclusiv profesori ai unor universităţi de stat. Conferenţiarul a constatat însă că, la un an de la constituirea dosarului, Universitatea "Spiru Haret" nu l-a trimis la minister, "prejudiciindu-i prestigiul profesional, deoarece funcţiona exclusiv în baza numirii de către rectorul instituţiei". Acesta este motivul pentru care Alexandru-Ionuţ Petrişor şi-a dat demisia şi probabil din aceeaşi cauză apare pe lista Ministerului Educaţiei, cu toate că între timp a ocupat prin concurs funcţia de lector la Universitatea "Ion Mincu".

×
Subiecte în articol: scoala