x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Rafila: Doar 2,5% dintre români s-au imunizat. Peste 20 de vaccinuri sunt în teste

Alexandru Rafila: Doar 2,5% dintre români s-au imunizat. Peste 20 de vaccinuri sunt în teste

17 Aug 2020   •   11:54
Alexandru Rafila: Doar 2,5% dintre români s-au imunizat. Peste 20 de vaccinuri sunt în teste

Medicul Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), este de părere că circa jumătate de milion de români au fost deja infectați cu COVID-19, ceea ce înseamnă 2,5% din populația țării. 

„Este vorba de studiile de seroprevalență care s-au făcut în mai multe țări. Acest studiu va prezenta, la sfârșit, când se colectează toatte datele, numărul de persoane care a trecut prin această boală. Din ce cunoaștem până  acum, proporția celor care au trecut prin noul coronavirus este de 8-10 mai mare față de datele declarate oficial de autorități, adică aproximativ 500.000 de persoane.

Suntem foarte departe de imunizarea în masă. Imunizarea în masă înseamnă că 70% din populație să fi trecut deja prin boală. 500.000 de oameni reprezintă doar 2,5% din populația României.

Avem nevoie de vaccinare, însă nu vom avea un vaccin mai devreme de 2021. Peste 20 de variante de vaccin sunt în faza avansată de testare. În Europa, SUA, Japonia, China, Israel, chiar și Rusia. 500.000 nu e un număr îngrijorător.

În Franța circa 5% dintre francezi au fost expuși virusului, aproximativ 3 milioane de francezi. Este o caracteristică a acestui tip de infecții. Nu pot face aprecieri pe termen lung, nu ne putem baza doar pe o modelare matematică. Trebuie să fim mai prudenți cu aceste prognoze.

Primele persoane care vor fi vaccinate sunt cele cu probleme cronice, apoi personalul medical și alte categorii de personal care lucrează cu publicul. Sunt categorii similare cu cele de la vaccinarea împotriva gripei”, transmite realitatea.net

×
Subiecte în articol: alexandru rafila imunizare COVID oms